Την άμεση επίλυση των εργασιακών τους ζητημάτων και των μισθών τους, οι οποίοι, όπως επισημαίνουν, είναι στα επίπεδα του 2007, διεκδικούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση στις εννέα και μισή το πρωί εκείνης της ημέρας, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Πανεπιστημίου.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι «στην περίοδο που διανύουμε, με τις προβλέψεις για μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης, οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι εφαρμόζουν ξανά την ίδια συνταγή που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την ανέχεια.

Οι μεγαλοξενοδόχοι απαιτούν με το μισό προσωπικό από το 2012 να βγει η δουλειά του νέου τουριστικού κύματος αφίξεων τετραπλάσιας έντασης από τότε.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου αρνούμαστε να εργαστούμε σε τέτοιου Μεσαιωνικού καθεστώτος συνθήκες, όχι γιατί είμαστε τεμπέληδες, όπως διακινούν με την βοήθεια των καλοταϊσμένων ΜΜΕ οι εργοδότες, αλλά γιατί δεν γεννηθήκαμε σκλάβοι και δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν δούλοι για να δεκαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες».

Τι διεκδικούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι:

Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του πενθήμερου οκταώρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.

Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έξω τα εργολαβικά.
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, των μαγείρων, καμαριέρων, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.

Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία, χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων.