spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΑργολίδα| "Με το δεξί" η χρονιά για το βιολογικό καρπούζι

Αργολίδα| “Με το δεξί” η χρονιά για το βιολογικό καρπούζι

Ικανοποιημένοι είναι οι παραγωγοί βιολογικών καρπουζιών στην Αργολίδα. αφού μέχρι στιγμής οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αποτελούν τον καλύτερο οιωνό για τη φετινή απόδοση.

«Όλοι είναι αισιόδοξοι ότι θα πάμε σε μία χρονιά με πολύ καλή στρεμματική απόδοση, που μπορεί να φτάσει τους 2 τόνους», εξηγεί στην «ΥΧ» ο βιοκαλλιεργητής Μάριος Αγγελόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι πέρσι η τιμή για τα εξαγώγιμα καρπούζια ήταν στα 70 λεπτά.

«Είναι σαφές ότι οι τιμές των βιολογικών προϊόντων είναι πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες των συμβατικών, όπως επίσης είναι σαφές ότι έχουν ξεπεραστεί όλοι οι μύθοι για τα βιολογικά προϊόντα που κρατούσαν πίσω τους παραγωγούς. Οι μύθοι π.χ. για μικρότερες αποδόσεις και για αδυναμία φυτοπροστασίας αποτελούν παρελθόν και έτσι υπάρχει αλλαγή στάσης», τονίζει ο ίδιος.

«Ως νέα καλλιέργεια στην Αργολίδα, τραβάει το ενδιαφέρον των νέων καλλιεργητών και οι τιμές που διαμορφώνει η αγορά δίνουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα», καταλήγει.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του Χρήστου Στάθη από τη Λυρκεία, ο οποίος ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την καλλιέργεια καρπουζιού: «Πρόκειται για μία επικερδή καλλιέργεια, που σκοντάφτει όμως στον μικρό κλήρο.

Στη Λυρκεία βρίσκεις κτήματα ένα στρέμμα. Σε ό,τι αφορά την αγορά, δείχνει πλέον σαφή προτίμηση στα μικρά καρπούζια», αναφέρει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων