Απίστευτο|Βρήκαν στα σκουπίδια δικογραφίες από τα δικαστήρια Ναυπλίου

 

Στα …σκουπίδια πετάχτηκαν 3 ογκώδεις δικογραφίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου προκειμένου προφανώς να εξαφανιστούν, προκαλώντας ακαριαία αντίδραση των εισαγγελικών αρχών που διέταξαν στη σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου δυο υπαλλήλων καθαριότητας ως φυσικών αυτουργών της πράξης.

Η πρωτοφανής υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από δυο ημέρες όταν έγινε αντιληπτό πως λείπουν οι δικογραφίες και άρχισε ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό τους. Τελικά η επίμονη έρευνα οδήγησε στον εντοπισμό τους μέσα στον κάδο απορριμμάτων έξω από τα δικαστήρια.

Η αστυνομία με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Ηλία Κωνσταντακόπουλου προχώρησε άμεσα σε έρευνα και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου δυο καθαριστές του δικαστικού Μεγάρου που είχαν αναλάβει, εκ μέρους ιδιωτικής εταιρίας, τον καθαρισμό του Μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι, δεν αρνήθηκαν ως «πέταξαν» τις δικογραφίες, αλλά παραμένει ασύλληπτος (ή άγνωστος) ο ηθικός αυτουργός , αυτός δηλαδή που – τυχόν- έδωσε την εντολή ή είχε συμφέρον να πεταχθούν οι δικογραφίες.

Η πρώτη εξαφάνιση

Όπως φαίνεται το βασικό ζητούμενο ήταν η «εξαφάνιση» της μιας δικογραφίας, που και ογκώδης είναι και έχει όπως φαίνεται …προϊστορία. Συγκεκριμένα αφορά μια αστική διαφορά μεταξύ συγγενών, χωρίς ιδιαίτερη νομική σημασία, αλλά με μεγάλη ένταση μεταξύ των αντιδίκων μερών. Συγκεκριμένα η υπόθεση συζητήθηκε για πρώτη φορά πριν από 14 μήνες. Ξαφνικά όμως μετά την συζήτηση και ενώ είχαν κατατεθεί οι φάκελοι, η δικογραφία έκανε ολόκληρη φτερά… Ξεκίνησε τότε με απόφαση του δικαστηρίου μια ολόκληρη προσπάθεια ανασύστασης της δικογραφίας , η οποία ευοδώθηκε με δικαστική απόφαση στα τέλη Απριλίου 2022.

Η δεύτερη εξαφάνιση

Η υπόθεση συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες εκ νέου. Κατατέθηκαν εκ νέου οι φάκελοι και μάλιστα η δικηγόρος της μιας πλευράς αστειευόμενη είπε σε υπαλλήλους «προσέξτε μην χαθούν». Την επομένη έντρομοι οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως ο φάκελο έλειπε εκ νέου! Αυτό ήταν που σήμανε συναγερμό και κινητοποίησε τις αρχές.

Στο Αυτόφωρο για τις δικογραφίες

Η αστυνομία προχώρησε αμέσως σε έρευνες και τελικά κατέληξε στη σύλληψη των δυο καθαριστών που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr