spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ κυβέρνηση θέλει να "σβήσει" τη μικρή ιδιοκτησία- τι συμβαίνει στην Ερμιόνη

Η κυβέρνηση θέλει να “σβήσει” τη μικρή ιδιοκτησία- τι συμβαίνει στην Ερμιόνη

 

Δήλωση Ανδρέα Πουλά Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αργολίδας για το  θέμα που έχει προκύψει με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Ερμιονίδας:

Παρευρέθηκα χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας για το θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή, με την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόφαση αυτή της κυβέρνησης.

Μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, την διαβούλευση και την συνεργασία αντιμετωπίζονται και λύνονται τα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό τίθεμαι και εγώ στο πλευρό του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών της Ερμιονίδας για περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Η θέση μας ως Κίνημα Αλλαγής κατά την ψήφιση του σχετικού νόμου 4759/2020 με τίτλο : «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» ήταν αρνητική και για αυτό καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο επί της αρχής. Γιατί ήταν ένα νομοσχέδιο που καταρτίστηκε βιαστικά χωρίς επαρκή δημόσια διαβούλευση με μόνο στόχο την χρηματοδότηση του από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είχαμε προβλέψει ότι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Για την αντιμετώπιση λοιπόν του θέματος που έχει προκύψει θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, των πολιτών, των Μηχανικών της περιοχής και όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις κατά την εκπόνηση του Σχεδίου, που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα όλων των πολιτών του Δήμου με διαφάνεια και ισονομία.

Τέλος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή η αναστολή των οικοδομικών αδειών μέχρι την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία της περιοχής, που ήδη έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και το κύμα ακρίβειας.

Θα πρέπει άμεσα να ζητηθεί εγγράφως από το Υπουργείο διαβεβαίωση ότι δεν θα εφαρμοστούν για τον Δήμο Κρανιδίου τα οριζόμενα στην με αριθμό ΑΔΑ: 9ΕΚΨ4653Π8-ΨΒΟ ερμηνευτική απόφαση του ΥΠΕΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων