spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργος|Έρχεται στην Αργολίδα το "1ο Φεστιβάλ Ίναχος"

Αργος|Έρχεται στην Αργολίδα το “1ο Φεστιβάλ Ίναχος”

Μετά από μια δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα και κυρίως για την χώρα μας, η ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες μας είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Τα χωριά μας, η φύση μας, τα έθιμα, οι συνταγές, η μουσική, το θέατρο είναι ώρα να αρχίσουν ξανά.

Η περιβαλλοντική διαπολιτισμική οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ αρχίζει ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ για το 2022 για πρώτη φορά και σας προσκαλεί να γίνετε κοινωνοί του.

Η φιλοσοφία των ‘ελληνικών μονοπατιών’’ είναι να κρατήσει, να καλλιεργήσει, να μεταδώσει στις επόμενες γενεές το αθάνατο ελληνικό πνεύμα και την αγάπη μας για την Ελλάδα σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, στους Έλληνες του εξωτερικού ή για αυτούς που νιώθουν Έλληνες. ’ Έλλην μπορεί να είναι όποιος το επιθυμεί με την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή του…’ (Σωκράτης)

Η όλη διαδικασία στηρίζεται στο τρίπτυχο, Πρωτογενής παραγωγή, Πολιτισμός, διαδραστικός τουρισμός. Πρόκειται για μια αμφίδρομη προσέγγιση, αφού τα εδέσματα θα πλαισιώνονται, θα ταυτίζονται και θα αναδεικνύονται από την κουλτούρα της περιοχής, ενώ το τουριστικό πρόσωπο, ο πολιτισμός, η ιστορία της περιοχής, θα αντικατοπτρίζεται στα πιάτα και στις γευστικές προτάσεις, δηλαδή στις πραγματικές ρίζες των εδεσμάτων.

Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η εκάστοτε τοπική οικονομία και η ανάπτυξη ικανοτήτων διαφόρων εγχώριων κοινοτήτων για να επωφεληθούν από τις αυξανόμενες εισπράξεις του τουρισμού.

Τα ελληνικά μονοπάτια είναι εδώ για όλους εσάς που θέλετε να τα περπατήσετε και να τα στηρίξετε!

Σας προσκαλούμε σε αυτό το ακαταμάχητο κύμα αισθήσεων που μόνο η ελληνικότητα μπορεί να σας προσφέρει. Είναι αυτή η οικεία ζεστασιά των αισθήσεων, των γεύσεων, των ήχων και των εικόνων, όπως η θαλάσσια αύρα που κυλάει το καλοκαίρι στο πρόσωπό σας, που σας καλεί πίσω στις ρίζες σας.

ΠΟΥ; Στις πηγές του Ίναχου ποταμού – Κεφαλόβρυσο Αργολίδας εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία και την γενεαλογία κατά τον Ησίοδο. Ωκεανός-Τηθύς-Ίναχος-Φορονεύς-Δαναός.

ΠΟΤΕ; Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 01,02,03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Τι θα πραγματοποιηθεί;
– Μια Μουσική Συναυλία
– Δύο Θεατρικό Χορευτικές Παραστάσεις
– Πολλά Παιχνίδια: Συμποσιακά, Τυροδρο-δρομίες, τυφλή γευσιγνωσία
– Γαστρονομικός διαγωνισμός-Μαγειρικές /τυφλές γευσιγνωσίες
– Περιβαλλοντικές δράσεις σε συνεργασία με προσκόπους
– Ομιλίες

Παράλληλες Δράσεις:
*ΚΥΡΙΑ-ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
*Εργαστήρια πηλού
*Εργαστήρια μουσικών οργάνων
*Εργαστήρια λιθοξοϊας:
*Eργαστήρια παραδοσιακών χορών

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
ΜΑΡΩ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΛΙΖΑΚΗ
Η εικαστικός Μάρω Κυριάκη μας αποδίδει μέσω των υπέροχων μυθολογικών έργων τέχνης της τους Ιερούς Γάμους του Διός. Κάθε σύζευξη φέρνει μετέπειτα στο φως τα τέκνα του Διός. Με εφαλτήριο τα “πνευματικά τέκνα” της εικαστικού Μάρως Κυριάκη, η φιλόλογος Ελένη Κουλιζάκη θα αναλύσει και θα αποσυμβολίσει τις ποιότητες και τις ιδιότητες που αποκαλύπτονται σε κάθε πίνακα και σε κάθε μυθολογική ιστορία. 3 ημέρες, 10 πίνακες, 10 συζεύξεις του Διός, 10 Ιεροί Γάμοι μέσα μας, αλλά και έξω από εμάς!

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : ΟΙ 4 ΙΕΡΕΣ ΜΑΝΙΕΣ
Μια μοναδική καλλιτεχνική σύμπραξη, που ζωντανεύει την φιλοσοφική γνώση μέσω της Tέχνης, παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση “4 ΙΕΡΕΣ ΜΑΝΙΕΣ”.
Οι 4 Ιερές Μανίες παρατίθενται στο έργο “Φαίδρος” του Πλάτωνος και είναι τα “κλειδιά”, ώστε η Ψυχή να ελευθερώσει τις κρυμμένες της δυνατότητες, να βιώσει την έκσταση και να ενωθεί με το Θείον.

Πρόκειται για ένα χοροδρώμενο που αποδίδει ανάγλυφα τις έννοιες της Ιερής Μανίας του Πλάτωνος δένοντας αρμονικά χορό, τραγούδι, αφήγηση, πρόζα και μουσικό διάλογο με αποσπάσματα από τον “Φαίδρο” του Πλάτωνος.

Κεντρική μουσική συναυλία: Μουσική Μπάντα-‘ΣΑΟΣ’

Η καινοτομία αυτής της μουσικής μπάντας SAOS (Ηφαιστίωνα Βαξεβανέρη, Ιδρυτής-Συνθέτης, ερμηνευτή, καθηγητή Ορθοφωνίας, αρχαίας χορωδίας και Αγωγής Λόγου) είναι ότι για πρώτη φορά στις μέρες μας μετά την αρχαιότητα, συναντούμε μελοποίηση σε καθαρά Αρχαίους Ελληνικούς Στίχους, ενδεδυμένη με παραδοσιακά, αλλά και κλασικά μουσικά όργανα, με μουσικούς χρωματισμούς από την Αρχαία Λύρα, σε συνδυασμό με Ελληνικό Παραδοσιακό ήχο.

Στόχος, είναι η δημιουργία μουσικοχορευτικών παραστάσεων διεθνών προδιαγραφών, που συνδυάζουν το εντυπωσιακό θέαμα με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της Ελληνικής Μυθολογίας και της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, θέτοντας ψηλά τον καλλιτεχνικό πήχη.

Το όφελος που θα αποκομίσει ο θεατής είναι ότι για πρώτη φορά θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει και να δει μελοποιημένο Αρχαίο Ελληνικό στίχο, συνδεδεμένο με Αρχαίες και Παραδοσιακές Ελληνικές κλίμακες και αν θέλει, να συμμετάσχει ο ίδιος στον χορό παίρνοντας μέρος σε μιας υψίστου ποιότητας ψυχαγωγική εμπειρία. Κάτι το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά σαν ολοκληρωμένο έργο παγκοσμίως.

ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΑΘΛΟΙ
Μια ομάδα εφήβων επιχειρεί να ζωντανέψει τους άθλους όχι μόνο ενός Ηρακλή, αλλά πολλών περισσοτέρων, πλέκοντας με μαεστρία τα στοιχεία της αυθεντικής αρχαίας κωμωδίας με πινελιές που μιλούν τη γλώσσα των νέων σήμερα.

Μια κωμωδία- παρωδία γραμμένη με αριστοφανική διάθεση και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες του αρχαίου θεάτρου, περνά μηνύματα για το σήμερα, προσφέροντας γέλιο- αλλά και τα κλειδιά για να ξεκλειδώσει κανείς τους άθλους της ίδιας της ζωής.

Για τη δημιουργία του έργου, η ερευνητική ομάδα του Συλλόγου Έρευνας & Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού και τα ίδια τα παιδιά, εμβάθυναν στους αποσυμβολισμούς των άθλων, μελέτησαν τις αρχές και τους κώδικες της κωμωδίας και συνέπλεξαν με φαντασία στοιχεία που καθιστούν το έργο εύπεπτο στη σύγχρονη πραγματικότητα, με στοιχεία που επικοινωνούν σχεδόν αυτούσια την ατμόσφαιρα της τότε εποχής. Έτσι, επι σκηνής θα δούμε να ζωντανεύουν αετώματα, κινησιολογικοί κώδικες από αγγεία, αλλά και έξυπνα ευρήματα από τη σύγχρονη καθημερινότητα. Θα ακούσουμε γνωστά τραγούδια διασκευασμένα και μελοποιημένα με βάση την αρχαία ελληνική μετρική, και θα νιώσουμε να συνυπάρχουν όλες οι εποχές σε μια διαχρονικότητα.

Μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή είτε:
Ως εθελοντής ή Χορηγός ή Δωρητής https://www.patreon.com/hellenicpaths
paypal.me/hellenicpaths

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων