Ν. Ηλιόπουλος | Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;

Η κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, της μαύρης και απλήρωτης εργασίας, η κυβέρνηση του αυταρχισμού είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας

Με μια σκληρή ανάρτηση στο Facebook, ο Νάσος Ηλιόπουλος επιτίθεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας που σημειώθηκε για μια ακόμα φορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι ενός φοιτητή, ο οποίος σύμφωνα με τους γιατρούς του Ιπποκρατείου παρουσιάζει απώλεια της ακοής από το ένα αυτί.

«Μπροστά στα αδιέξοδα της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη. Αυξάνει την ένταση της καταστολής», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι μοναδική λύση είναι η πολιτική αλλαγή καθώς η κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, η κυβέρνηση της μαύρης και απλήρωτης εργασίας για την νεολαία, η κυβέρνηση του αυταρχισμού είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια; Μπροστά στα αδιέξοδα της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη. Αυξάνει την ένταση της καταστολής.

Έχοντας ζηλέψει την Τουρκία του Ερντογάν με την μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια κάνει ότι μπορεί για να πυροδοτήσει την ένταση. Ακυρώνει έτι ουσιαστικά κάθε έννοια ασφάλειας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και συνολικά για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σήμερα σε άλλη μια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης – με ευθεία βολή – άλλος ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα social media.

Η κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, η κυβέρνηση της μαύρης και απλήρωτης εργασίας για την νεολαία, η κυβέρνηση του αυταρχισμού είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας».