spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΕ - ΟΤΑ: Μαζικές προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Μαζικές προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Βασικό αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α. που απασχολούνται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.α.) και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Όχι άλλους φόρους και περικοπές, μαζικές προσλήψεις για όλες τις δομές», «Οι δήμοι ανήκουν στους δημότες, όχι στους εργολάβους και στους ιδιώτες», φωνάζουν οι διαδηλωτές με συμμετοχή εργαζομένων απ’ όλους τους Δήμους της Αθήνας όπως των Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Νίκαιας – Ρέντη, Αγίου Δημητρίου, Περιστερίου και Καλλιθέας.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το πανό της ΠΟΕ ΟΤΑ που γράφει «Όχι στην ομηρία των συμβασιούχων – μονιμότητα τώρα».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» χιλιάδων εργαζομένων και να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο για να προωθήσουν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων