spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠρόεδρος ΚΕΔΕ| Όσοι δήμαρχοι τάζουν μονιμοποίηση κοροϊδεύουν

Πρόεδρος ΚΕΔΕ| Όσοι δήμαρχοι τάζουν μονιμοποίηση κοροϊδεύουν

Σφοδρή επίθεση ενάντια σε δημάρχους και άλλους αιρετούς που τρέφουν φρούδες ελπίδες στους συμβασιούχους covid για περαιτέρω παραμονής τους , στους δήμους , ακόμη και με μονιμοποίηση , εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου , στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (19/5/22).

Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε και έλαβε από τη συντριπτική πλειοψηφία του οργάνου ξεκάθαρη θέση επ΄αυτού καταγγέλλοντας εκείνους τους αιρετούς που θέλουν να αγνοούν όσα ορίζει το Σύνταγμα και μιλούν για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

«Δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ,αφήνοντας ελπίδες ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να νομιμοποιηθούν» είπε, προσθέτοντας ότι όσοι το κάνουν είναι «στη σφαίρα του λαικισμού».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμβασιούχους για το έργο που προσέφεραν στους δήμους και τους παρότρυνε να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς προσλήψεων που στο μέλλον θα προκηρυχθούν για τους δήμους.

Απαντώντας και στις ανησυχίες των δημάρχων για τα κενά στις υπηρεσίες τους που θα δημιουργηθούν στους δήμους με την αποχώρηση αυτών των συμβασιούχων τέλος του μηνός, ανακοίνωσε ότι από βδομάδας «έρχονται τα 8μηνα».

«Θέλουμε να μείνουν οι συμβασιούχοι covid γιατί δεν έχουμε προσωπικό αλλά δεν μπορούμε να κοροιδεύουμε κανένα» υπογράμμισε επίσης ο Α΄ Ανιτπροεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμεπελοκήπων – Μενεμένης , Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο Α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ , ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός για τους αιρετούς που υπόσχονται στους συμβασιούχους , λέγοντας συγκεκριμένα:

«Ο λαϊκισμός περισσεύει. Δεν είναι δυνατόν να τους υποσχεθεί κανείς ότι θα γίνουν αορίστου χρόνου.Το ότι το θέλουμε εντάξει , ε και; Πρέπει να πούμε την αλήθεια ότι δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα».

Επίσης, ο κ. Κυρίζογλου υπενθύμισε μια αντίστοιχη κοροϊδία , που έγινε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Εσωτερικών τον Πάνο Σκουρλέτη , την προκήρυξη της 3Κ , μέσω της οποίας υποσχόταν τη νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις αντίστοιχες θέσεις .

«Θυμηθείτε ως ΚΕΔΕ την 3Κ και τι λέγαμε στον Σκουρλέτη ότι με την προκήρυξη δεν θα προσλαμβάνονταν όλοι από τους υπάρχοντες συμβασιούχους και ότι τους κοροιδεύουν . Και έτσι έγινε. Πάρα πολλοί δεν τα κατάφεραν».

Στον αντίποδα όλων αυτών και χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη τις Συνταγματικές απαγορεύσεις που επισημάνθηκαν , ο δήμαρχος Νικαίας – Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης , ζήτησε να υπάρξει επίσημη απόφαση της ΚΕΔΕ «ότι στηρίζει τη μονιμοποίηση τους και ας μη γίνει ποτέ», όπως είπε συγκεκριμένα.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο ίδιος στις 30 του μηνός , θα παραστεί στο Δικαστήριο για συμπαράσταση τους. «Εγώ θα πάω στο Δικαστήριο 30 του μήνα , να στηρίξω τις θέσεις τους» είπε και πρόσθεσε: «Αν είχαμε μια άλλη προοπτική, ότι θα παίρναμε μόνιμο προσωπικό σ΄αυτό που χάνουμε , θα ήταν διαφορετικό.

Το θέμα των προσλήψεων είναι μια πονεμένη ιστορία και το υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι διατεθειμένο ν΄ ανοίξει. Στο δήμο οι 30-35 συμβασιούχοι είναι σε υπηρεσίες αιχμής και τους θέλω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων