spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος| Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Λέρνας

Άργος| Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Λέρνας

Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη
Το Σάββατο 28-5-2022 το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικους επισκέπτες
Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27-5-22: ξενάγηση, περίπατος και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητών των Δημοτικών Σχολείων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις).
Σάββατο, 28-5-2022: το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικους επισκέπτες με ταυτόχρονη παρουσίαση του έργου «Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρους Λέρνας».
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για έκτη χρονιά συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση του ΥΠΠΟΑ «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδήλωσης στην Τ.Κ. Μύλων της ΔΕ Λέρνας του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου και τη Διεύθυνση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26/5 (Πέμπτη), 27/5 (Παρασκευή) και 28/5 (Σάββατο) στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, στο περιβάλλον των Πηγών της Λέρνας, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού και το θέμα της θα είναι «Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :
1) Ξενάγηση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αργολίδας (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις) στις 26/5 και στις 27/5, στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, με ταυτόχρονη θέαση των πηγών της, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού που συνδέονται με : α) το μυθολογικό υπόβαθρο της περιοχής, β) τους χώρους λατρείας των ιστορικών χρόνων, γ) τις οχυρώσεις των ενετικών χρόνων, δ) τη λειτουργία των «Αφεντικών Μύλων», οι οποίοι έδωσαν το όνομά τους στο σημερινό χωριό και των οποίων η σημασία τεκμαίρεται από τη μάχη των Μύλων το 1825 και δ) την υδροδότηση των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών τη σημερινή εποχή.

2) Περίπατο των μαθητών μαζί με εκπροσώπους του Κέντρου Περ/κής Εκπαίδευσης Ν. Κίου στην Αλκυονία λίμνη και τον Ποντίνο ποταμό και βιωματικές δραστηριότες των παιδιών στην περιοχή των Πηγών, με απόδοση σε ζωγραφική και πηλοπλαστική ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας και απεικονίσεων των σχετικών με την περιοχή μύθων.
Το Σάββατο 28-5-2022 το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικους επισκέπτες από τις 9.00 έως 13.00.

Με τη δράση αυτή στοχεύουμε στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών για το έργο «Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Λέρνας» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων