Λακωνία| Σύλληψη λαθροθήρων στο Γύθειο

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 20ης Μαίου 2022 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Γυθείου και Σπάρτης εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιάτρισσας Τ.Κ. Καστανιάς του Δήμου Ανατολική Μάνης, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν δεχτεί, κάποιοι επιδίδονταν συστηματικά σε νυχτερινή λαθροθηρία.

Επίσης το βράδυ εκείνο υπήρξε αφενός η συνδρομή Αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και αφετέρου η συνδρομή Δασοφυλάκων του Δασαρχείου Γυθείου.

Πράγματι, περί ώρα 23.30, εντόπισαν όχημα το οποίο κινείτο ύποπτα και που όταν οι επιβαίνοντες σε αυτό είδαν από μακριά το μπλόκο, σταμάτησαν για λίγο. Στον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο και τα δύο αυτά άτομα (αλβανικής καταγωγής) αφέθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Στην συνέχεια έγινε έλεγχος σε όλη την διαδρομή που ακολούθησε το ύποπτο όχημα και τελικά στο σημείο που είχε σταματήσει για λίγο βρέθηκε κρυμμένη καραμπίνα γεμάτη με τέσσερα φυσίγγια και ενσωματωμένο προβολέα καθώς επίσης και ένας λαγός πυροβολημένος «επαγγελματικά» στο κεφάλι και ο οποίος όπως διαπιστώθηκε αργότερα κυοφορούσε και τρία μικρά.

Έπειτα από μία ώρα το ένα άτομο, με το ίδιο όχημα, γύρισε με περίσσιο θράσος στον «τόπο του εγκλήματος» προφανώς για να μαζέψει την λεία του και μην περιμένοντας ότι έχουν αποκαλυφθεί όλα. Όπως είναι φυσικό συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Γυθείου.

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία (κατάσχεση οχήματος, καραμπίνας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Γυθείου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
ΤΟ Δ.Σ.