Έβαλε πωλητήριο στο κρεοπωλείο του μετά τις 6.000 ευρώ λογαριασμού ρεύματος – «Το κράτος σε πατάει, αυτή η κυβέρνηση θα πάει άκλαυτη από το ρεύμα»

«Όπως υπολόγισα, από 15 Δεκεμβρίου μέχρι τώρα έπρεπε να μου ερχόταν να πληρώσω 2.500 και τώρα περνάει τις 6.000 ευρώ ο λογαριασμός με αυτά που μου ζητάνε συνολικά» λέει στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Press o κ. Τόλης, κρεοπώλης στην Αθήνα που μετά τον τελευταίο ανεξήγητα φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματος του μαγαζιού του, έβαλε αγγελία πώλησης.

«Από πέρυσι τον Νοέμβριο άρχισε το πανηγύρι και τώρα περιμένω κάθε μέρα από τη Δευτέρα πότε θα μου το κόψουν» λέει με πικρία. Όσο για τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος τα χαρακτήρισε «παραμύθι».

Ο κ. Τόλης που με λύπη μας είπε πως ψήφισε Νέα Δημοκρατία, μοιράστηκε τη δική του οπτική. «Το κράτος σε πατάει, εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες το είχαμε πάντα εχθρό. Αυτή η κυβέρνηση θα πάει άκλαυτη από το ρεύμα».

«Είμαι στον “Ήρων” γύρω στα εφτά χρόνια. Πριν, ήμουν στη ΔΕΗ. Έχω 23 χρόνια κρεοπωλείο στον Άγιο Ελευθέριο στην Αθήνα, δουλεύω 6 το πρωί με 9 το βράδυ, είναι η ζωή μου όλη» λέει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Press» ο κ. Τόλης Βλάχος, που είδε τον ανεξήγητα φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματος για το μαγαζί του και έβαλε αγγελία πώλησης.

«Σε μία εβδομάδα έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου, μέχρι και τα φρύδια μου. Παλεύω με τον ίδιο μου τον εαυτό. Είμαι 58 χρονών, θα φύγω χρεωμένος» λέει με πικρία και περιγράφει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

«Στη ΔΕΗ δίναμε το μήνα περίπου 500 ευρώ, οπότε τα πρώτα χρόνια στον Ήρων ήταν καλά, δίναμε μέχρι 370 ευρώ. Από πέρυσι τον Νοέμβριο άρχισε το πανηγύρι. Τώρα ήρθε 3.750 ένας εκκαθαριστικός.

Όπως υπολόγισα, από 15 Δεκεμβρίου μέχρι τώρα έπρεπε να μου ερχόταν να πληρώσω 2.500 και τώρα περνάει τις 6.000 με αυτά που μου ζητάνε συνολικά. Πήγα στο κατάστημα να κάνω ρύθμιση να πληρώσω σε δόσεις, μου λένε ότι θέλουν το 50% μπροστά, αλλιώς εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να μου κόψουν το ρεύμα». Και τώρα, «περιμένω κάθε μέρα από τη Δευτέρα πότε θα μου το κόψουν».

Ο κ. Τόλης είναι ο άνθρωπος του μεροκάματου. Έβαλε σε μια νύχτα το μαγαζί μιας ζωής προς πώληση και θα πάει να βρει μια άλλη δουλίτσα, όπως είπε. Ακόμα και στην ιδιωτική εταιρεία, μας εξηγεί πως «με την ίδια κατανάλωση δίναμε 500 ευρώ τον μήνα, τελευταία και τώρα 1.300». «Δε γίνεται να μου παίρνεις έστω κι αυτά τα λίγα» λέει με πικρία.

Όσο για τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος τα χαρακτήρισε «παραμύθι». Ο κ. Τόλης που με λύπη μας είπε πως ψήφισε Νέα Δημοκρατία, μοιράστηκε τη δική του οπτική. «Το κράτος σε πατάει, εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες το είχαμε πάντα εχθρό. Αυτή η κυβέρνηση θα πάει άκλαυτη από το ρεύμα».