spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔήμος Ναυπλιέων: Άρχισαν οι “ζυμώσεις” για τις Δημοτικές εκλογές

Δήμος Ναυπλιέων: Άρχισαν οι “ζυμώσεις” για τις Δημοτικές εκλογές

Ενάμιση χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών, το φθινόπωρο του 2023, άρχισαν ήδη οι πρώτες “ζυμώσεις” για τους υποψήφιους και τα σχήματα που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των Ναυπλιέων.

Το επιτυχημένο, όπως εκ του εκλογικού αποτελέσματος αποδείχτηκε, εγχείρημα, των εκλογών του 2019, από το νυν Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, έχει σίγουρα δημιουργήσει νέα δεδομένα, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας, σε όσους αποφασίσουν να σταθούν απέναντί του, το φθινόπωρο του 2023.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο, είναι πως θα αλλάξει εν πολλοίς και το προφίλ των υποψηφίων, που θα λάβουν τελικά την απόφαση, να διεκδικήσουν το  δήμο  της πρωτεύουσας του Νομού.

Έτσι κάποιοι εκ των υποψηφίων του 2019, δεν φαίνεται ότι συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες, ώστε να είναι εκ νέου επικεφαλής συνδυασμών, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Έτσι, έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές  με άτομα, που θεωρείται ότι έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά και προσόντα, που θα τους έδιναν πιθανότητες επιτυχίας, απέναντι στον νυν Δήμαρχο.

Ένα από αυτά είναι και  ο Δημήτρης Ορφανός Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου  Ναυπλίου και δημοφιλής στους νομικούς κύκλους. Με τον ίδιο βέβαια να μην ξεκαθαρίζει ακόμα για το τι θα πράξει.

 

Μία άλλη υποψηφιότητα που θα μας απασχολεί το επόμενο διάστημα είναι αυτή του

επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μάκαρη ο οποίος είναι έτοιμος και με βάση τις σημερινές του ανακοινώσεις να διεκδικήσει το δήμο Ναυπλιέων και να αντιπαρατεθεί απέναντι στον νυν δήμαρχο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Στις συζητήσεις που γίνονται αυτό που κυριαρχεί, είναι ότι όσοι αποφασίσουν να διεκδικήσουν το Δήμο, θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα, που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς απέναντι στον   νυν δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο.

Ο νυν Δήμαρχος πέτυχε να εκλεγεί, γιατί  κατάφερε να παρουσιάσει στους ψηφοφόρους, ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο και ελκυστικό “πακέτο”, τόσο ως πρόσωπο , αλλά και γενικότερα ως συνδυασμός. Σε συνδυασμό με μία άκρως επιτυχημένη επικοινωνιακή στρατηγική.

Θα πρέπει λοιπόν να θεωρείται δεδομένο ότι θα δούμε νέα σχήματα στις επόμενες εκλογές που θα έχουν ως ένα βαθμό, κοινά χαρακτηριστικά, με αυτά τα οποία είχε ο συνδυασμός του Δημήτρη Κωστούρου, την άνοιξη του 2019.

Επίσης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως ο νέος εκλογικός νόμος με τον οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές, δεν θα ευνοήσει ιδιαίτερα τον μεγάλο αριθμό συνδυασμών και υποψηφίων, σε αντίθεση με τις εκλογές του 2019 και τις συνθήκες που είχε δημιουργήσει ο “Κλεισθένης”.

Σε αυτή τη φάση, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη τίποτα, είναι όμως δεδομένο ότι παρασκηνιακά βρίσκονται σε εξέλιξη “ζυμώσεις” τόσο από τους ενδιαφερομένους, όσο και γενικότερα από ομάδες πολιτών, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε τέτοια σχήματα.

Υπάρχουν πάντως και αυτοί που υποστηρίζουν ότι εξίσου σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας θα μπορούσε να συγκεντρώσει και ένας συνδυασμός με επικεφαλής ένα ευρέως γνωστό πρόσωπο, με εμπειρία και πολιτικό εκτόπισμα.

Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, ωστόσο ένας υποψήφιος για να έχει πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει να έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί, να βρει τους συνεργάτες του και να είναι έτοιμος στον κατάλληλο χρόνο, να ανακοινώσει την πρόθεσή του.

Όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σημαντικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος των κομμάτων, στην επιλογή ή τη στήριξη των υποψηφίων.

Ένα επίσης βασικό στοιχείο, που θα καθορίσει και το βαθμό δυσκολίας της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, θα είναι και η αποτίμηση του έργου της νυν Δημοτικής αρχής.

Εάν δηλαδή, ο Δημήτρης Κωστούρος και οι συνεργάτες του, στο τέλος της θητείας τους, θα έχουν καταφέρει να πείσουν τον Ναυπλιώτη ψηφοφόρο, ότι έκανε τη σωστή επιλογή, την άνοιξη του 2019.

Διότι στις επόμενες εκλογές αυτό που θα κριθεί, σε ότι αφορά τη νυν δημοτική αρχή, θα είναι πλέον το έργο της και η αποτίμηση της τετραετίας της.

Α.Κ