Άνοιξαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου για εκλογή του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος και Κ.Ε. του κόμματος εκλέγονται από τη βάση, δηλαδή από τον λαό κι όχι από το συνέδριο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο ιστορικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα.

Το προσωπικό στοίχημα του Αλ. Τσίπρα –που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο– δεν είναι άλλο από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη στα τέλη του Μαρτίου άγγιζαν μόλις τα 61.600, ένας αριθμός που βεβαίως δεν απηχεί –σε καμία περίπτωση– την πραγματική εικόνα των φίλων του κόμματος.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τη μαζική συμμετοχή με ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην οποία εξαπολύει συνεχώς σφοδρή επίθεση σχεδόν στο σύνολο των σημαντικών θεμάτων: από την πανδημία και τα εργασιακά, μέχρι την ακρίβεια και την εξωτερική πολιτική.