spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο, Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων Ελλάδος| Τι είπε ο Πουλάς

Ναύπλιο, Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων Ελλάδος| Τι είπε ο Πουλάς

Τα κυριότερα σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος σήμερα στο Ναύπλιο:

«Καλωσορίζουμε  στην Αργολίδα την διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Τα επιμελητήρια αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό και μέσω της συστηματικής ενημέρωσης και των συμβουλευτικών μηχανισμών τους, συμβάλλουν  τα μέγιστα στην προστασία του επιχειρείν, στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Είναι γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία διέρχεται απανωτά σοκ: μετά την πανδημία, που έβαλε στον πάγο ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Ιδίως, η ενεργειακή κρίση – ως απότοκος όχι μόνο του πολέμου αλλά και λανθασμένων επιλογών τόσο σε εθνικό όσα και σε ευρωπαϊκό  επίπεδο –  ήρθε για να μείνει.

Σε  τοπικό επίπεδο η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει κοστίσει στον πρωτογενή τομέα και έχει επιβραδύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού μας.

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι έχει μακροπρόθεσμη στόχευση, στρατηγική  και σχεδιασμό για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τα μέτρα που λαμβάνει στοχεύουν κυρίως στην ελάφρυνση των νοικοκυριών και των απλών πολιτών.

Όμως κομμάτι και μάλιστα σημαντικό τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία  είναι και το επιχειρείν. Το οποίο πρέπει να προστατευτεί και να ενισχυθεί άμεσα με ανάλογα μέτρα όπως:

μείωση του ειδικού φόρου για τα καύσιμα & μείωση του ΦΠΑ,

  • άμεση εφαρμογή του πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος για όλους
  • επαναφορά του μέτρου των 120 δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές για τις συνεπείς επιχειρήσεις
  • πιο ήπια προσαρμογή στην απολιγνιτοποίηση, που αποδείχθηκε ότι έγινε βιαστικά και χωρίς την ενεργειακή διασφάλιση της χώρας
  • ενθάρρυνση των ΑΠΕ & δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων για ενέργεια από ΑΠΕ και υγροποιημένο αέριο
  • σταδιακή επέκταση της παραγωγής πράσινης ενέργειας
  • αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείο Ανάκαμψης – ΕΣΠΑ ως εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας
  • βελτίωση του τραπεζικού περιβάλλοντος
  • θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων για την διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού

Η Παράταξή μας έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, ως έναν εξαιρετικά δυναμικό παράγοντα της εθνικής οικονομίας μας και πυλώνα της στήριξης των εργαζόμενων.

Εντούτοις, η δίκαιη, ισόρροπη, κοινωνικά δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνεται μόνο στα λόγια. Απαιτείται ομόνοια και σύμπνοια στη λήψη αποφάσεων και συνεργασία πρώτιστα στο χώρο των επιμελητηρίων, που δεν εξυπηρετούνται από αιφνιδιαστικές αλλαγές στις διοικήσεις τους.»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων