spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα|Ξέσπασμα Στείρη κατά Νίκα για το νοσοκομείο

Αργολίδα|Ξέσπασμα Στείρη κατά Νίκα για το νοσοκομείο

Πολιτική ένταση έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα για την πορεία των έργων στην Αργολίδα και ειδικότερα για το ενιαίο Νοσοκομείο Αργολίδας στην εκπομπή του Ιωνα Ξυπολιά (Κάτω από τα αυλάκι-102,0 SKAI ) .

Ενώ Αργος και Ναύπλιο μέχρι στιγμής δεν αντέδρασαν η απάντηση στις δηλώσεις Νίκα ήρθε από τον Σπύρο Στείρη, μέχρι χθες μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και θερμό υποστηρικτή της υποψηφιότητας Νίκα .

Σε σχετική ανάρτηση στο facebook κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για ρεσιτάλ πολιτικής ασχετοσύνης και πολιτικής αλαζονείας και αναφέρει τα ακόλουθα :

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αφού παρουσίασε την Αργολίδα ως καμένη γη και ένιψε τας χείρας του ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του Νοσοκομείου δίνοντας ρεσιτάλ πολιτικής ασχετοσύνης και πολιτικής αλαζονείας .

Παραδέχθηκε ότι η Αργολίδα χρειάζεται νέο Νοσοκομείο αλλά αυτός δεν έχει τα χρήματα . Είπε πως έχει κάνει ή κάνει προμελέτη για Νοσοκομείο 250 κλινών και ζητά ή θα ζητήσει χρηματοδότηση από τη Κυβέρνηση.

Ερωτώ ποιός-α έκανε τη προμελέτη και σε ποιά στοιχεία βασίστηκε για να προκύψει ο αριθμός των 250 κλινών; Υπάρχουν καταγεγραμένες απόψεις και προτάσεις επίσημες από τους Συλλόγους των Εργαζομέμων των Νοσηλευτκών Μονάδων, τους Διευθυντές των κλινικών , τις Ιατρικές Υπηρεσίες , τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αργολίδας , το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, τους Δήμους και άλλους αρμόδιους και σχετικούς με το αντικείμενο φορείς και ειδικούς; Μάλλον όχι.

Πιθανά μόνος του ο Περιφερειάρχης Νίκας αποφάσισε και προσδιόρισε τις υγειονομικές ανάγκες της Αργολίδας για τα επόμενα χρόνια και διέταξε οι υγειονομικές ανάγκες να είναι καλυπτόμενες από Νοσοκομείο 250 κλινών …. έλεος πολιτικός παραλογισμός.

Σημειώνω δε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου κάθε μία έχει περίπου 200 κλίνες αναπτυγμένες σύνολο δηλαδή κάτι λιγότερο από 400 κλίνες και οι δύο.

Χρειάζεται σοβαρότητα το μείζον θέμα του Νοσοκομείου και ευρύτερα της Υγείας .

Επίσης σε ότι αφορά τα Ασθενοφόρα ΕΚΑΒ και την επίρριψη ευθυνών στην 6ή ΥΠΕ για τη Διαγωνιστική Διαδικασία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η 6η ΥΠΕ προμηθεύεται ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας και όχι για το ΕΚΑΒ και εδώ ρεσιτάλ πολιτικής ασχετοσύνης από το Περιφερειάρχη Νίκα.

Η ερώτηση παραμένει γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν προμηθεύεται ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ όπως έκαναν σχεδόν όλες οι Περιφέρειες.

Προσεχώς για να μην κουράζω θα αναφερθώ διεξοδικά και στα υπόλοιπα που μας φόρτωσε στην Αργολίδα και στους Αργολιδείς ο Περιφεριάρχης Νίκας και σε όλες τις πολιτικές ευθύνες που προσπάθησε να αποποιηθεί .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων