ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Η Α. Καραθανάση προορίζεται για γραμματέας

Καθαρό μήνυμα ανανέωσης (ηλικιακής και όχι μόνο) στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έστειλαν οι 180.000 ψηφοφόροι που προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 80-90% είναι τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις. Ενώ από αυτούς πάνω από τους μισούς είναι κάτω των 40 ετών. «Η ανανέωση είναι τεράστια, δείχνει ότι η νέα γενιά μπήκε στα όργανα για να τρέξει το νέο ΠΑΣΟΚ» λένε ενθουσιασμένα κομματικά στελέχη.

Οι εσωκομματικοί συσχετισμοί

Όσον αφορά στους συσχετισμούς τα πράγματα έχουν ως εξής: Τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών Επιτροπών δεν προσφέρονται απολύτως για ασφαλή συμπεράσματα καθώς εμφιλοχωρούν και αυτοδιοικητικά, τοπικά, προσωπικά και άλλα κριτήρια. Ωστόσο καταγράφεται – όπως αναμενόταν – καθαρή επικράτηση των «προεδρικών».

Στις περισσότερες από τις 60 περιφέρειες στη χώρα επικράτησαν στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις οι υποστηρικτές Ανδρουλάκη, έναντι 8 που κέρδισαν οι παπανδρεϊκοί και ορισμένων όπου νίκησαν στελέχη που πρόσκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι πανελλαδικά αύξησαν το ποσοστό τους και πήραν μεγαλύτερο από το 33,3% που είχε συγκεντρώσει ο πρώην πρωθυπουργός στο β’ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι γραμματείς Ν.Ε. και Δ.Ε. θα εκλεγούν επόμενο διάστημα μετά από σύγκληση των οργάνων.

Στους συνέδρους (135 σύνολο) τα πράγματα είναι πιο καθαρά καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη αποτυπώνει την επικράτηση της σε ποσοστά 65-70%.

Αναλυτικά  τα αποτελέσματα στην Πελοπόννησο:

 

Αχαΐα: Εκεί οι παπανδρεϊκοί λένε ότι εξέλεξαν 8 έναντι 7 των ανδρουλακικών και θα προτείνουν τον Θανάση Γιανναδάκη για γραμματέα Ν.Ε. Οι προεδρικοί μιλούν για ισοπαλία 7-7 και το αποτέλεσμα θα κρίνει η ψήφος ενός μέλους, η οποία έχει δεσμευτεί να στηρίξει τον 35χρονο οικονομολόγο Νίκο Μοίραλη.

Ηλεία: Κυριάρχησαν οι υποστηρικτές του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη που εκλέγεται βουλευτής. Για γραμματέας προαλείφεται ο Δημήτρης Βάλαρης, που ηλικιακά ανήκει στη γενιά των Ανδρουλάκη-Κατρίνη.

Αργολίδα: Επικράτηση Ανδρουλάκη με 6-5. Η 33χρονη δικηγόρος Αγγελική Κοντοθανάση προορίζεται για γραμματέας.

Μεσσηνία: Πλειοψηφία για τους προεδρικούς. Ο Γιάννης Νικολακόπουλος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας 36 ετών θα είναι ο νέος γραμματέας.

Κορίνθια: Νίκη για τους ανδρουλακικούς, για γραμματέας προαλείφεται ο 36χρονος Θάνος Θεοχάρης που ασχολείεται με την κοινωνικής διοίκηση.

Αρκαδία: Συντριπτική νίκη προεδρικών, υπό την καθοδήγηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής της περιοχής.

Λακωνία: Εκεί κυριάρχησαν στελέχη που πρόσκεινται στον βουλευτή Λ. Γρηγοράκο που εσωκομματικά είχε στηρίξει Λοβέρδο και ανδρουλακικοί, Οι παπανδρεϊκοί εξέλεξαν 4. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος θα προταθεί για γραμματέας της ΝΕ.