spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΙΝΚΑ: Παρά τα μέτρα, μόνη άμυνα κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής η Συλλογική...

ΙΝΚΑ: Παρά τα μέτρα, μόνη άμυνα κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής η Συλλογική Αγωγή

«Η Συλλογική Αγωγή για την κατάργηση της αθέμιτης και καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το μόνο μέσο άμυνας των καταναλωτών απέναντι στις παράνομες χρεώσεις των πάρoχων ηλεκτρικής ενέργειας». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει την δεύτερη συλλογική αγωγή για την κατάργηση της ρήτρας και την επιστροφή όλων των ποσών που καταβλήθηκαν, την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 11.00 στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

«Η εξαγγελία για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης έχει χαρακτήρα προσωρινής ανακούφισης των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και ως τέτοια, είναι ευπρόσδεκτη.

Ωστόσο, το όριο τα 600 ευρώ στην ενίσχυση και η προβλεπόμενη αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής μόνο για τους θερινούς μήνες δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία» όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών.

Επιπλέον αναφέρει ότι: «η ουσία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος είναι πως η ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν είναι μόνο ολέθρια για τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας, αλλά ότι είναι παράνομη. Ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι η κατάργησή της μέσα από τη Δικαιοσύνη».

Τέλος το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, καλεί όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στις συλλογικές αγωγές, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων