spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΠαρούσα η Καλαμάτα στη μεγαλειώδη παρέλαση του Ελληνισμού στη Βοστώνη

Παρούσα η Καλαμάτα στη μεγαλειώδη παρέλαση του Ελληνισμού στη Βοστώνη

Αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης πλημμύρισαν τους συμμετέχοντες στη μεγαλειώδη 26η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 στην κεντρική οδό της πόλης Boylston Street, με έντονη την παρουσία της Καλαμάτας.

Στην παρέλαση, συμμετείχε η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, που λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε Αδελφοποιηθεί με την πόλη του Λόουελ. Προς τιμήν της πόλης οι ομογενείς είχαν κατασκεύασαν άρμα που συμμετείχε στην παρέλαση και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα της Ελληνικής κοινότητας.

Τελετάρχες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ακολούθως, στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, έλαβε χώρα εκδήλωση με χορούς από ομογενειακά χορευτικά συγκροτήματα. Χαιρετισμό προς τους ομογενείς απηύθυνε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με συλλειτουργούς τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο και τον Επίσκοπο Ναζιανζού Αθηναγόρα.

 

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας κατά την 4ήμερη παρουσία της σε Βοστώνη και Λόουελ, με αφορμή την Αδελφοποίηση των πόλεων της Καλαμάτας και του Λόουελ, είχε τη δυνατότητα να έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με ομογενείς αλλά και την εκεί επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα. Η παρουσία της αποστολής του Δήμου στις Αμερικανικές πόλεις έτυχε θετικότατων σχολίων, ενώ αποτέλεσε και θέμα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

278966687 389577579842761 5623101897361909498 n

Στην αποστολή συμμετείχαν, εκτός από τον Δήμαρχο, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΤΑΠ) του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Σταύρος Στούπας, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Πατριαρχέας και η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Κέλλυ Μαρκοπούλου.

FHE NE

Υπήρξαν προγραμματισμένες συναντήσεις και workshop με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και με ανθρώπους του τουρισμού. Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα ΜΙΤ και Harvard. Υπήρξε, επίσης, συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης).

279387593 561375042223019 2247506682737039321 n

Η αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου 2022. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στις ΗΠΑ θα δοθεί σε συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων