spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔήμος Ερμιονίδας: Προτεραιότητά μας μία καθαρή πόλη

Δήμος Ερμιονίδας: Προτεραιότητά μας μία καθαρή πόλη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν στον ηλεκτρονικό και έντυπο τοπικό τύπο, παραπλανητικά δημοσιεύματα σχετικά με το ωράριο και τις ημέρες εργασίας των εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, με τα οποία κάποιοι προσπαθούν απροκάλυπτα να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Οι συντάκτες τους δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα στους Δημότες της Ερμιονίδας, ως όψιμοι εργατοπατέρες οι οποίοι κάνουν πολιτική εκμετάλλευση στον ευαίσθητο τομέα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας έλαβε την υπ’ αρ. 25/2021 (ΑΔΑ:608ΓΩΡΡ-Υ7Γ) Απόφαση, σύμφωνα με την οποία κρίνεται επιβεβλημένη η καθιέρωση εξαήμερης εργασίας από Δευτέρα έως και Σάββατο έως 31.12.2023, για το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, καθώς και η λειτουργία δύο απορριμματοφόρων τις εξαιρέσιμες ημέρες (Κυριακή και αργίες), για το χρονικό διάστημα από 01 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, λόγω των αυξημένων αναγκών καθαριότητας.

Στο προσωπικό που πρόκειται να απασχοληθεί κατά τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες θα καταβάλλονται οι όποιες προσαυξήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η εν λόγω απόφαση έλαβε νομιμότητα στις 26 Απριλίου 2021 από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου και στις 13 Μαΐου 2021 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1908 Β 13/05/2021).

Στις 30 Μαρτίου 2022 το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας έλαβε την υπ’ αρ. 51/2022 (ΑΔΑ:ΨΒ5ΞΩΡΡ-ΔΨ6) Απόφαση, σύμφωνα με την οποία τροποποιείται – συμπληρώνεται η Απόφαση 25/2021 και ορίζεται το ακριβές ωράριο εργασίας των εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας τις ημέρες από Δευτέρα έως και Σάββατο με βάρδιες, όπου η πρωινή βάρδια έχει ωράριο από 07:30 έως 12:50 και η μεσημεριανή βάρδια έχει ωράριο από 14:00 έως 19:20

Σε κάθε περίπτωση οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας των εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας δεν αλλάζουν και παραμένουν αυτές που ορίζει ο Νόμος, δηλαδή 32.

Σήμερα αυτός ο αριθμός των 32 ωρών διαιρείται δια του 6 και δίνει αποτέλεσμα 5 ώρες και 33 λεπτά ημερήσιας εργασίας, ενώ πριν διαιρείτο δια του 5 δίνοντας αποτέλεσμα 6 ώρες και 40 λεπτά ημερήσιας εργασίας.

Η καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας κρίθηκε επιβεβλημένη στον Δήμο μας προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι κατεξοχήν τουριστικός με πάρα πολλές εξοχικές κατοικίες, οι οποίες λόγω της πανδημίας κατοικούνται πλέον και τους Χειμερινούς μήνες. Διαπιστώνουμε λοιπόν μια αύξηση του πληθυσμού η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την παράλληλη αύξηση του καθημερινού όγκου των απορριμμάτων

Οπότε είναι μεγάλο το διάστημα από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα να μένουν τα απορρίμματα αμάζευτα και μάλιστα μέσα στις πόλεις και στους οικισμούς. Αυτό έκανε επιτακτική την ανάγκη να λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας τα Σάββατα και τις αργίες.

Όλες οι Αποφάσεις που πάρθηκαν στην κατεύθυνση αυτή είναι απολύτως νόμιμες και έλαβαν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Στις αποφάσεις αυτές υπήρξε η αδικαιολόγητα σφοδρή (υποκινούμενη;) αντίδραση μιας μικρής μειοψηφίας εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία έφθασε στο έσχατο σημείο να προχωρήσει σε αναληθείς, αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εναντίον του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Τσαμαδού Ιωάννη, με μοναδικό σκοπό σπίλωσης της προσωπικότητας και της ιδιότητάς του ως Αντιδημάρχου.

Ο κ. Τσαμαδός, ως μεμονωμένο πρόσωπο, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη εναντίον όσων τον συκοφαντούν, προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν προσφεύγει στην δικαιοσύνη η Δημοτική Αρχή ο Δήμος Ερμιονίδας εναντίον συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως ψευδώς αναφέρουν τα παραπλανητικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2019, όταν αναλάβαμε καθήκοντα σαν νέα Δημοτική Αρχή, παραλάβαμε μια κατάσταση θλιβερή στον τομέα της καθαριότητας, με την Ερμιονίδα να έχει μεταμορφωθεί σε μια απέραντη χωματερή.

Αφού επιλύσαμε οριστικά και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ το χρόνιο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, με την αδειοδότηση και λειτουργία του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διατηρούμε πεντακάθαρη την Ερμιονίδα.

Στην κατεύθυνση αυτή προμηθευτήκαμε ένα καινούριο απορριμματοφόρο. Ακόμα ένα καινούριο απορριμματοφόρο με πλυντήριο κάδων, θα προμηθευτούμε σύντομα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης για την προμήθειά του. Επιπλέον, η υπηρεσία καθαριότητας θα ενισχυθεί με την προμήθεια ενός φορτηγού με αρπάγη για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων. (Υπάρχει σχετική πίστωση εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του Δήμου).

Επίσης προμηθευτήκαμε μία καινούρια τροχοφόρα σκούπα οδοκαθαρισμού και προχωρήσαμε σε πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας υπόγειων κάδων απορριμμάτων. Μάλιστα είναι έτοιμο το πρώτο απορριμματοφόρο όπου τοποθετήθηκε ο γερανός για την αποκομιδή των υπόγειων κάδων.

Πρέπει λοιπόν να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια με την καθαριότητα του Δήμου Ερμιονίδας, διότι είναι νωπές ακόμα οι μνήμες της τελευταίας δεκαετίας με τα σκουπίδια χύμα στους δρόμους, στις πλατείες και στα χωράφια, με το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί παράλληλα με την τεράστια δυσφήμιση της τουριστικής περιοχής μας.

Τους ενημερώνουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν οριστικά ένα ζοφερό παρελθόν για τον πανέμορφο τόπο μας.

Η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός και η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων