spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠελοπόννησος: Μεγάλη η ζήτηση, λίγα τα αμνοερίφια

Πελοπόννησος: Μεγάλη η ζήτηση, λίγα τα αμνοερίφια

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα και στην Πελοπόννησο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τελική τιμή που θα έχουν τα κατσίκια και τα αρνιά.

Αν κάποιος μπορεί να ψάξει για κάποιο ενθαρρυντικό στοιχείο αυτό έχει να κάνει με τη μεγάλη ζήτηση που καταγράφεται και όπως επισημαίνεται και στην εφημερίδα “Υπαιθρος Χώρα”, αυτή η ζήτηση αναμένεται να συνδυαστεί με υψηλότερη τιμή σε σχέση με πέρσι για τον παραγωγό.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε φιλοξενούνται δηλώσεις του κ. Λάμπρου Δημητρακόπουλου, παραγωγού αμνοεριφίων από την Αρκαδία. Μεταξύ άλλων αναφέρει: “η τιμή που διαμορφώθηκε μέχρι τώρα είναι στα 6-7 ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά αρνιά. Αυτό, διότι λόγω της αύξησης των ζωοτροφών αρκετοί αποφάσισαν να σφάξουν πολύ νωρίτερα και να τα δώσουν. Το κατσίκι για εξαγωγή μέχρι τώρα έχει πάει στα 8 ευρώ”.

Και πρόσθεσε: “Γενικότερα, όμως, η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από έλλειψη κατσικιών και αρνιών, αφού κρίθηκε ασύμφορο να τα κρατήσουν. Οταν το καλαμπόκι από 32 λεπτά έφτασε στα 48 τι αρνί να κρατήσει κάποιος;”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επισημάνσεις παραγωγού από τη Λακωνία που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχει το προηγούμενο των Χριστουγέννων που άρχισαν να πωλούνται τα ζώα στην τιμή των 7€ και τελικά έπεσαν στα 4,5 ευρώ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων