spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΠάσχα στον Πόρο|Πως θα γίνει φέτος η πομπή των Επιταφίων

Πάσχα στον Πόρο|Πως θα γίνει φέτος η πομπή των Επιταφίων

Συνέντευξη στο IONIAN TV παραχώρησε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, μιλώντας για το φετινό Πάσχα στον Πόρο, το πρώτο με χαλαρότερα υγειονομικά μέτρα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Ο δήμαρχος Πόρου, μεταξύ άλλων, μετέφερε πληροφορίες από τους επιχειρηματίες του τουρισμού στον Πόρο, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι πληρότητες των καταλυμάτων αγγίζουν το 100% και εκτιμούν ότι το φετινό Πάσχα, θα είναι ίσως το καλύτερο από πλευράς επισκεψιμότητας.

Αργότερα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, ο κ. Δημητριάδης ανάρτησε ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα των πομπών των επιταφίων την Μ. Παρασκευή.

Διαβάστε παρακάτω:

Μετά από δύο χρόνια που οι εορτασμοί του Πάσχα ματαιώθηκαν ή έγιναν με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών μέτρων, φέτος μπορούμε να γιορτάσουμε ξανά μαζί και να συμμετέχουμε στις γιορτές της Εκκλησίας μας!

Ο Δήμος Πόρου, σε συνεννόηση με τους ιερείς των Ναών και με γνώμονα την εξασφάλιση όρων μέγιστης δυνατής συμμετοχής του κοινού υπό συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και άνεσης, ενημερώνει για το Πρόγραμμα των πομπών των Επιταφίων των Ιερών Ναών του Πόρου την Μ. Παρασκευή 22.4.2022, το οποίο είναι το ακόλουθο:

• Ι.Ν. Αγ. Γεώργιου: Έξοδος από τον Ι.Ν. στις 21:00, πορεία μέσω της οδού Μητροπόλεως προς την πλ. Ηρώων (δέηση στις 21:15) και επιστροφή στον Ι.Ν. μέσω της παραλιακής οδού προς Γυμνάσιο και της οδού Χρ. Μέξη (πρ. Δημοσθένους).

• Ι. Ν. Αγ. Κων/νου: Έξοδος από τον Ι.Ν. στις 21:00 και πορεία μέσω της οδού Χρ. Μέξη προς την παραλιακή οδό και στην συνέχεια δεξιά και επιστροφή στον Ι.Ν. μέσω των οδών Ρωθλάουθ (οικία Σαμπάνη) και Ι. Μιχαήλ.

• Ι.Ν. Ευαγγελισμού: Έξοδος από τον Ι.Ν. στις 21:15 και πορεία μέσω της παραλιακής οδού προς την πλ. Ηρώων (δέηση στις 21:30), επιβίβαση στο γρι-γρι «Χρυσούλα» και πομπή προς την Πούντα (ο επιτάφιος δια θαλάσσης και οι πολίτες διά ξηράς ή επιβιβαζόμενοι σε λάντζες που θα ακολουθήσουν) και στην συνέχει αποβίβαση στην Πούντα και επιστροφή στον Ι.Ν.
• Ι.Ν. Αγ. Νικολάου: Έξοδος από τον Ι.Ν. στις 21:00 και περιφορά εντός των ορίων του Στρατοπέδου Κ.Ε. Πόρος.

Σημειώνεται ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Ηρώων, προκειμένου να αποφευχθούν ακραίες συνθήκες συνωστισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων