spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΈμποροι Πελοποννήσου: Το ρεύμα δεν είναι αγαθό πολυτελείας!

Έμποροι Πελοποννήσου: Το ρεύμα δεν είναι αγαθό πολυτελείας!

Συστράτευση όλων των φορέων με στόχο την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ζητεί η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ.) Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΕΣΠ:

“Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση με τους σοκαριστικούς – υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν κάθε μήνα οι επιχειρήσεις. Τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, είναι απολύτως ανεπαρκή.

Η κόπωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών από τις δυσκολίες ετών αλλά και τα εντονότατα προβλήματα που έχουν προκύψει από το ράλι ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, οδηγούν τις επιχειρήσεις στο προφανές, παρόλο που η κυβέρνηση αρνείται να το δει.

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς οδηγούνται σε μαζικά λουκέτα και στο να χαρακτηριστούν πολλές ως «προβληματικές». Οι επιχειρηματίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς έμπρακτη στήριξη από την κυβέρνηση και χωρίς να προκύπτει από πουθενά η ελπίδα για αναστροφή της άσχημης κατάστασης.

Κάτι παραπάνω από αναγκαίο και εξαιρετικά επείγον είναι η άμεση συστράτευση όλων των φορέων προκειμένου όλοι μαζί να μπορέσουν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά με συλλογικές αγωγές κατά όλων των εταιρειών παροχής ενέργειας, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων που αυτή συνεπάγεται. Μόνο με συλλογικές δράσεις θα προστατευτεί το εισόδημα όλων μας και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά μας.

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Δεν πρέπει επ’ ουδενί να μετατραπεί σε αγαθό πολυτελείας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων