Ο δήμος Ναυπλιέων πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 9 Απριλίου στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής το Συνέδριο που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια “CSI Institute” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου με θέμα «Νομοθεσία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός».

Οι ομιλητές του Συνεδρίου ακαδημαϊκοί, έγκριτοι λειτουργοί του δικαστικού κλάδου, εξειδικευμένοι επιστήμονες και εγκεκριμένοι επαγγελματίες στον χώρο του Διαδικτύου σε θέματα Κυβερνοασφάλειας ανέδειξαν μέσω των εισηγήσεων τους τις αναγκαίες συνέργειες για την επίτευξη της πληρέστερης προστασίας μέσω των νομικών προκλήσεων και υποχρεώσεων του κυβερνοχώρου.

Το κυρίαρχο μήνυμα του Συνεδρίου όπως αυτό εκφράστηκε από τις εισηγήσεις και τις ομιλίες των συμμετεχόντων περικλείεται στην έντονη ανάγκη για ορθότερη ενημέρωση των διαδικτυακών χρηστών γύρω από το νομοθετικό πλαίσιο, τις διεθνείς πρακτικές και τις τεχνικές παραμέτρους που διέπουν το χώρο του Διαδικτύου προκειμένου να υπάρξει ακόμα πιο ασφαλέστερη η πρόσβαση σε αυτό.

Ως Δήμος Ναυπλιέων ευχαριστούμε το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια “CSI Institute” το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, τους εξαιρετικούς ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν στο Συνέδριο δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πρέπει να διέπουν την χρήση του Διαδικτύου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στο Ναύπλιο στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους και στην ιστορική αίθουσα της Πρώτης Βουλής της Ελλάδος.

Ως Δήμος Ναυπλιέων σταθήκαμε αρωγοί και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την ιδέα μιας τέτοιας εκδήλωσης από τον κ. Ηλία Κωνσταντακόπουλο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, με την άμεση ανταπόκριση από τον κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη Πρόεδρο του Διεθνές Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια “CSI Institute”.

Το θέμα του σημερινού Συνεδρίου θα έλεγα ότι είναι μείζονος ενδιαφέροντος ανάλογο με τα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό πολιτών χρησιμοποιούν ευρέως το Διαδίκτυο πολλές ώρες της ημέρας αποτελώντας μέρος του τρόπου ζωής τους. Ωστόσο σε ένα τέτοιο «εργαλείο» επικοινωνίας όπως είναι το διαδίκτυο δεν δόθηκε ένα εγχειρίδιο ορθής χρήσης.

Αυτό λοιπόν είναι το βασικό ζήτημα που πραγματεύεται η σημερινή εκδήλωση μέσω των εισηγήσεων των έγκριτων ομιλητών του Συνεδρίου.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω την χαρά μου στο άκουσμα της ευχάριστης είδησης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πάνο Αλεξανδρή για το Δικαστικό Μέγαρο αφού τα ανυπέρβλητα προβλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ξεπεράστηκαν και δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει το Ναύπλιο».