Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Πλαφόν στην αύξηση των ενοικίων

Πλαφόν στην αύξηση των ενοικίων

Πλαφόν

Λογικό το πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων

«Μέσα στα πλαίσια της λογικής» κινείται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη θέσπιση πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εισαχθεί διάταξη που θα θέτει πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων από 1-1-2022 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις που δέχονται από τον «εισαγόμενο κυρίως πληθωρισμό.

«Αν και ως πολιτικός είμαι φιλελεύθερος και πιστεύω στη ρύθμιση της αγοράς, υπάρχουν έκτακτες συνθήκες που μας αναγκάζουν σε έκτακτα μέτρα. Θα θεσπίσουμε ειδική διάταξη που θα ορίζει ανώτατο όριο πλαφόν στην αύξηση των ενοικίων των επαγγελματικών μισθώσεων, για όλο το 2022, από 1-1-2022 στο 3%», επεσήμανε.

Για το θέμα στην ΠΟΜΙΔΑ και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Στράτος Παραδιάς αναγνώρισε πως αφενός η εξαγγελία δεν αιφνιδίασε την ΠΟΜΙΔΑ και ήταν σε γνώση της, αφετέρου πως η συγκεκριμένη διάταξη κινείται «μέσα στα πλαίσια της λογικής».

Όπως τόνισε, ο επαγγελματικός ενοικιαστής θα ζητήσει μείωση ενοικίου και το πιθανότερο είναι το Δικαστήριο να κρίνει υπέρ του.