Βοήθεια στο Σπίτι: Στηρίζει τους εργαζόμενους ο Δήμος Άργους- Μυκηνών

Από την εργασιακή… ομηρία στην οποία βρίσκονται για πάνω από 15 έως και 20 χρόνια, στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς με βάση τα πρώτα οριστικά αποτελέσματα κάποιων κατηγοριών, φαίνεται ότι ικανός αριθμός εργαζομένων, μένει εκτός διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκε πριν από δύο χρόνια και στον οποίο κατατέθηκαν περί τις 100.000 αιτήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που παρείχαν υπηρεσίες, μέσω του προγράμματος σε ηλικιωμένους και ανήμπορους για 15-18 ακόμα και 20 χρόνια μένουν χωρίς δουλειά, οδηγώντας τους σε απόλυτο αδιέξοδο, κυρίως όμως σε εργασιακή αβεβαιότητα, αφού οι περισσότεροι είναι πάνω από 50 ετών.

Επιπλέον, το γεγονός της απομάκρυνσης εργαζομένων από το «Βοήθεια στο Σπίτι», αναμένεται να επιφέρει δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος, γεννώντας παράλληλα μία αίσθηση αδικίας, μετά από χρόνια αδιάλειπτης εργασίας.
Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 2.909 άτομα σε όλους τους δήμους, όπου λειτουργεί το πρόγραμμα.

Στήριξη του Δήμου Άργους- Μυκηνών στους εργαζόμενους

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο
Σπίτι» , που επί χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο και δυστυχώς αρκετοί
από αυτούς μένουν εκτός των πινάκων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ. Ο Δήμαρχος Άργους
Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Καμπόσος συντάσσεται με τις
προτάσεις της ΚΕΔΕ να αναζητηθούν νόμιμοι τρόποι ώστε ο αριθμός αυτός των
εργαζομένων, να απορροφηθεί στις υπάρχουσες δομές.