spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟι έμποροι του Άργους καλούν σε απεργία- τα αιτήματα

Οι έμποροι του Άργους καλούν σε απεργία- τα αιτήματα

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Άργους απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία μέλη της για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Απριλίου. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 10.30πμ, στην πλατεία Αγίου Πέτρου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η ραγδαία αύξηση των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο μεγάλο αριθμό μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών.

Το φαινόμενο της καλπάζουσας ακρίβειας, και του πληθωρισμού μειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών!

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας υπολείπονται ουσίας των πραγματικών αναγκών.

Το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί, χωρίς να ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μέτρο για τη μείωσή του, με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης των δήμων οι οποίοι παρά τις δεσμεύσεις τους συνεχίζουν να κάνουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη στο ρεύμα και στο νερό με τις οφειλές των επιχειρήσεων να αυξάνονται δημιουργώντας ένα τοξικό περιβάλλον επιβίωσης για τις ίδιες!

Σε αυτό το πλαίσιο η ΟΕΒΕ Άργους συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και καλούμε τα σωματεία μέλη μας σε συμπόρευση με τα Εργατικά Κέντρα και άλλες Κοινωνικές Ομάδες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και ώρα 10:30 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας της υπερχρέωσης και της αισχροκέρδειας!

Τα βασικά αιτήματά μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

α) Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
β) Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την
διάρκεια της πανδημίας.
γ) Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την δια κράτηση
των θέσεων εργασίας.
δ) Κατάργηση της Ρήτρας Προσαρμογής στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας.
ε) Εδώ και τώρα μείωση των δημοτικών τελών σε ρεύμα και νερό.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Εκ του ΔΣ της ΟΕΒΕ Άργους
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Γαβρίλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων