spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓ. Γεωργόπουλος: Δικαιωθήκαμε για το έργο οδοφωτισμού

Γ. Γεωργόπουλος: Δικαιωθήκαμε για το έργο οδοφωτισμού

Ο Δήμος Ερμιονίδας δικαιώθηκε πανηγυρικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ως προς την ορθότητα της διαδικασίας που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, όσον αφορά την υλοποίηση του εμβληματικού αναπτυξιακού έργου της αντικατάστασης του δημοτικού οδοφωτισμού.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας υπερψήφισε με ψήφους 15 υπέρ, 11 κατά και 1 απόντα, την υπ’ αριθ. 44/2022 Απόφαση με θέμα την διαπίστωση της ανάγκης χρηματοδότησης με δανεισμό για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Ερμιονίδας.

Στις 23/02/2022, όπως ορίζει η ισχύουσα Νομοθεσία, αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» με ΑΔΑ: 6ΤΕΗΩΡΡ-ΧΤΝ, η υπ’ αριθ. 44/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, κατά της οποίας προσέφυγαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με αναφορά – καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, στις 28/02/2022.

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Παπαθεοδώρου Νικόλαος, με την υπ. αριθ. πρωτ. 38453/30-3-2022 Απόφασή του, απέρριψε την από 28/02/2022 σχετική αναφορά – καταγγελία που είχαν υποβάλλει από κοινού οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Στρίγκου – Φωστίνη Άννα, κ. Λάμπρου Αναστάσιος και κ. Τόκας Αναστάσιος, κατά της υπ. αριθ. 44/2022 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, δικαιώνοντας έτσι πλήρως τον Δήμο Ερμιονίδας για τις θέσεις του.

Έτσι αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή έχει πλήρη γνώση της προβλεπόμενης από την Νομοθεσία διαδικασίας, ενώ αντίθετα η αντιπολίτευση παραπληροφορεί συστηματικά τους Δημότες στο εν λόγω θέμα και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι, ξεκάθαρα για στείρους μικροπολιτικούς αντιπολιτευτικούς λόγους, να μην υλοποιηθεί αυτό το αναπτυξιακό έργο με τα πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους Δημότες της Ερμιονίδας.

Ωστόσο, το μόνο που κατάφεραν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν να καθυστερήσουν το έργο για ένα μήνα, διότι ο Δήμος Ερμιονίδας ήταν υποχρεωμένος να περιμένει την απόφαση επί της αναφοράς – καταγγελίας και επιπλέον να χρεώσουν τον Δήμο με 600,00€ έξοδα νομικής υποστήριξης, την οποία επιβαλλόταν να λάβει προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Και το οξύμωρο της υπόθεσης, είναι ότι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης είχαν το θράσος να καταγγείλουν τον Δήμο Ερμιονίδας ότι ξόδεψε 600,00€ για την νομική υποστήριξη της υπόθεσης!!!

Δηλαδή έφτασαν στο σημείο να καταγγέλλουν τον Δήμο Ερμιονίδας ότι προχώρησε σε ένα έξοδο, το οποίο όμως προκάλεσαν οι ίδιοι, αφού οφείλεται ξεκάθαρα στην καταγγελία – αναφορά που έκαναν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν, εάν διαθέτουν ίχνος πολιτικής ευθιξίας, είναι να ζητήσουν συγνώμη από τους Δημότες της Ερμιονίδας για την συστηματική παραπληροφόρηση που τους υπέβαλλαν μέσω των αλλεπάλληλων δελτίων τύπου που εξέδιδαν για το θέμα, τα οποία έβριθαν από ανακρίβειες, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραποίηση της αλήθειας.

Πλέον η Δημοτική Αρχή, προχωράει απρόσκοπτα στο έργο της αντικατάστασης 5.744 παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας μαγνητικής επαγωγής μέσω δανεισμού, σύμφωνα με την μελέτη που ανατέθηκε στις 3/11/2020, ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021 και συζητήθηκε κατ’ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όταν έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΗ του δανείου, ελπίζουμε να πειστούν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης αυτού του εμβληματικού έργου.

Ειδικά την σημερινή εποχή με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και τους υπέρογκους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος που πληρώνουμε στην ΔΕΗ, επιβάλλεται αυτό το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων