spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΣυνάντηση Γεωργαντά- Αντωνακόπουλου: Στο «τραπέζι» οι μοναστηριακές γαίες

Συνάντηση Γεωργαντά- Αντωνακόπουλου: Στο «τραπέζι» οι μοναστηριακές γαίες

Συνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή δημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλο, καθώς κι από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος επισκέφθηκε τον υπουργό με «ατζέντα» συζήτησης τα μεγάλα θέματα που προωθεί ο Δήμος Πύργου και τη μεθοδική συνεργασία για την επίτευξή τους.
Λύση για τους ΤΟΕΒ τις επόμενες ημέρες

– Πρωταρχικό θέμα συζήτησης ήταν το ζήτημα των ΤΟΕΒ και η δυσκολία που υπάρχει αυτόν τον καιρό για την έναρξη των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των αγροτών, με τον κ. Αντωνακόπουλο να δηλώνει:

«Ο υπουργός είπε ότι το αυτονόητο, ότι δηλαδή φέτος θα βοηθήσουν και θα λήξουν το θέμα, αλλά όπως όλοι συμφωνούμε απαιτούνται βαθιές τομές στο σύστημα των ΤΟΕΒ. Είναι ένα πρόβλημα που εδώ και 30 χρόνια σχεδόν, αντιμετωπίζεται πάντα μόνο προσωρινά και επιφανειακά. Και το μεγάλο πρόβλημα όλων αυτών των δομών μετατοπίζεται προς το μέλλον. Εκτιμώ ότι θα δοθεί λύση τις επόμενες ημέρες.

Εμείς στην περιοχή του δήμου, έχουμε θέμα με τις εκτάσεις που διαθέτει και νοικιάζει ο Δήμος στην αποξηρανθείσα λίμνη Αγουλινίτσας. Ήδη οι δικαιούχοι μας ενημέρωσαν ότι δεν θα καλλιεργήσουν πλέον, διότι δεν έχουν άρδευση ενώ οι τιμές για το λίπασμα και τα καύσιμα είναι πολύ υψηλές».

Ένταξη μεγάλων έργων

– Από την ατζέντα του δημάρχου Πύργου δεν έλειπε και το θέμα των αποζημιώσεων, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο, ενώ για άλλη μια φορά τέθηκε το θέμα ένταξης κατασκευής μεγάλων αρδευτικών έργων, όπως είναι η υπογειοποίηση του αρδευτικού συστήματος που αφορά την περιοχή του Δήμου.
«Ήδη, υπάρχουν ώριμες μελέτες που έχουν κατατεθεί αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ένταξη τέτοιων έργων στην Ηλεία, ενώ ανάλογη έχει γίνει στην Αιτωλοακαρνανία», σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Στο «τραπέζι» και οι μοναστηριακές γαίες

– Φυσικά δεν έλειψε από το «τραπέζι» και η συζήτηση γύρω από τις Μοναστηριακές γαίες. Αν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι το πλέον αρμόδιο, ωστόσο ο δήμαρχος Πύργου είχε μια εκτενή συζήτηση γύρω από το θέμα που ταλανίζει εκατοντάδες παραγωγούς της περιοχής κι ενημέρωσε τον υπουργό για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. «Όπως είναι γνωστό υπήρξε μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Λιβάνιο στο Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης όπου ο υπουργός έχει επιφορτιστεί και με την επίβλεψη του θέματος της εκκλησιαστικής περιουσίας και μας έδωσε μια θετική απάντηση στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών συγκρότησης του Κτηματολογίου, ώστε να λυθεί το θέμα υπέρ των δικαιούχων που είναι επί εκατονταετία οι δικαιούχοι καλλιεργητές».
‼️ Τέλος, με αφορμή κάποια προϊόντα που δόθηκαν ως δώρο στον υπουργό, ο δήμαρχος Πύργου υπενθύμισε την εκκρεμότητα ενός αιτήματος αναγνώρισης ΠΟΠ Αμπέλου Αρχαίας Ολυμπίας.
«Να δώσουμε δηλαδή μια ταυτότητα σχετικά με το τοπωνύμιο σε παραγωγή κρασιού, με πρώτο το «Μπριντζίκης» που είναι στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο υπουργός είπε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει, αρκεί οι επισπεύδοντες να το φροντίσουν και να επιμείνουν», κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων