Στο πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς” ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Νταντάδες Της Γειτονιάς», το οποίο σε πρώτη φάση θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε 32 Δήμους στην χώρα και στην συνέχεια σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Ανοίγει αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους Δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση.

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών.

Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια.

Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Ο Δήμος μας είναι ένας από τους 32 Δήμους της Ελλάδας και ο μοναδικός της Περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Προτεραιότητα όλων μας είναι η στήριξη του θεσμού της οικογένειας και της εργαζόμενης μητέρας. Με το παρών πρόγραμμα η γυναίκα θα μπορεί να εργαστεί, εφόσον το επιθυμεί, και μετά την απόκτηση των παιδιών χωρίς επιπλέον κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συμβάλλουμε έμπρακτα στην στήριξη της νέας οικογένειας, με την εξισορρόπηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καθώς και στην επίτευξη της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ενισχύουμε τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας συμμετέχοντας σε κάθε συγχρηματοδοτούμενη δράση των αρμόδιων υπηρεσιών.