Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

φωτογραφία από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Άργος για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με Παπαδημούλη, Φίλη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Την ανάγκη για άμεση ειρήνευση στην Ουκρανία ανέφεραν όσοι συμμετείχαν το βράδυ της Κυριακής στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Μόνη Επιλογή η Ειρήνη. Ουκρανία: ένας παράλογος πόλεμος με αχαρτογράφητες συνέπειες» και βασικοί ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης, εταίρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (ΙΔΙΣ) και Αναλυτής Διεθνών Θεμάτων του Αντ1.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο συντονιστής της Ν.Ε. Τάκης Παπαϊωάννου, η αναπληρώτρια συντονίστρια Αγγελίνα Χατζοπούλου ενώ τις θέσεις τους ανέπτυξαν μέλη του κόμματος και πολίτες.

Τόσο ο Δ. Παπαδημούλης όσο και ο Κ. Φίλης επέρριψαν ευθύνες στον Βλ. Πούτιν για την εισβολή την οποία χαρακτήρισαν εκτός από παράνομη και καταχρηστική και αναίτια.

«Ο Πούτιν έχει ήδη αποδομηθεί… Ακόμη και αν κερδίσει τον πόλεμο, τον έχει ήδη χάσει ηθικά, διπλωματικά και οικονομικά» επεσήμανε ο κ. Φίλης αναλύοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις τονίζοντας πως έδωσε ανάσα στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα κερδισμένες βγήκαν οι ΗΠΑ πουλώντας και ακριβό φυσικό αέριο αλλά και η Κίνα. «Ο Πούτιν έγινε μέγας χορηγός του ΝΑΤΟ» ανεφερε ο Δ. Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως η πολεμική σύγκρουση εκτός από το δράμα των θυμάτων, της ανθρωπιστικής κρίσης, της προσφυγιάς και της συντριπτικής καταστροφής των υποδομών που επιφέρει, χτυπά εξίσου καταστροφικά και τις οικονομίες. Και σε ό,τι αφορά στην ΕΕ, οι άμεσες συνέπειες στην εφοδιαστική αλυσίδα, τον πληθωρισμό που εκτοξεύεται και στις απαγορευτικά υψηλές τιμές ενέργειας, προκαλούν σημαντικό πλήγμα στην οικονομική ανάκαμψη.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε και για τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης η οποία, ενώ δεν είχε καμία υποχρέωση, απέστειλε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν είναι ο μεσολαβητής τον οποίο συναναστρέφονται οι εμπόλεμες χώρες και η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της μένουν στο περιθώριο…

Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε, ο Δ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και στο ρεκόρ ακρίβειας που ξεκίνησε πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και το οποίο θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο καθώς και στην έλλειψη μέτρων ανακούφισης των φτωχότερων πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται.

Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας έχει ξεκινήσει καμπάνια συλλογής τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού ώστε να φτάσει στις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές μέσω σχετικής αποστολής που αναχωρεί τις προσεχείς ημέρες με πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης για Όλους».

Η καμπάνια απευθύνεται προς όλους τους πολίτες της Αργολίδας και για το σκοπό αυτό μπορούν, είτε να φέρουν τις σχετικές προμήθειες την ημέρα της εκδήλωσης, είτε να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την Αλληλεγγύη σε κάθε πόλη, ώστε να συλλεχθούν, κατόπιν συνεννόησης. (Ναύπλιο:6948268666 και 2752099454. Άργος: 2751068660. Ερμιόνη: 6948856294. Κρανίδι: 697285998).

Λίστα ειδών για συλλογή που θα έχουν τουλάχιστον 6 μήνες ημερομηνία λήξης: Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά, Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα, Γάλατα Εβαπορέ, Κονσέρβες, Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής. Ιατροφαρμακευτικό Υλικό: Γάζες και Γάντια αποστειρωμένα, Οινόπνευμα, Φυσιολογικούς ορούς, Παυσίπονα, Παιδικά σιρόπια, Αντιβηχικά, Betadine.