spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠοντίκια «χορεύουν» στους δρόμους

Ποντίκια «χορεύουν» στους δρόμους

Ποντίκια «κόβουν» βόλτες στις ομπρέλες Ζογγολόπουλου που βρίσκονται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Τελείωσε ο χειμώνας και αναζητούν ενεργά τροφή, γι’ αυτό εμφανίζονται πλέον συχνότερα. Επιπλέον, αρχίζει η ανάπτυξή τους και οι γεννήσεις», δηλώνει ο καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, με ειδίκευση στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, Βαγγέλης Σιώμος.

Ο ίδιος αποδίδει την αυξημένη ανησυχία των ποντικών, που πλέον εμφανίζονται συχνότερα, στην αλλαγή της εποχής.

«Θα δει κανείς περισσότερα ποντίκια την άνοιξη, αλλά και το φθινόπωρο», όπως λέει, τονίζοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο «πρόκειται να ενταθεί έως το καλοκαίρι, όπου όλοι αισθάνονται πως βλέπουν περισσότερα ποντίκια στους δρόμους, αλλά στην ουσία το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι έντονο τώρα».

Σε ό,τι αφορά τώρα τις συνέπειες της εμφάνισης των ποντικών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Βαγγέλης Σιώμος τονίζει χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προσέχουμε πολύ».

«Τα ποντίκια ανεβαίνουν, τρυπώνουν, σκαρφαλώνουν. Οπότε ο κόσμος πρέπει να κλείνει τις μπαλκονόπορτες. Τα τρωκτικά δεν υπάρχουν μόνο στις αγροτικές περιοχές, καθώς στις πόλεις γίνεται χαμός. Μπορεί να μας φοβούνται περισσότερο από όσο τα φοβόμαστε εμείς, αλλά μπορούν να βρεθούν μέσα στα σπίτια μας. Οπότε δεν πρέπει να τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα».

Ωστόσο, ο ίδιος συστήνει «να προβαίνουμε σε μυοκτονίες στους χώρους μας, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Να προλαμβάνουμε, προτού καταστείλουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων