spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΕτοιμάζουν κινητοποιήσεις οι έμποροι της Πελοποννήσου

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι έμποροι της Πελοποννήσου

Στη Γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου η κινητοποίηση

Με στόχο να σταλεί ένα μήνυμα προς την πλευρά του «αθηνοκεντρικό κράτους» για τις εισοδηματικές ανισότητες που συνεχίζουν να επικρατούν σε σχέση με την Περιφέρεια, τοπικοί Εμπορικοί Σύλλογοι αναλαμβάνουν ρόλο συντονισμού μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν να καταδείξουν τα προβλήματα της ενεργειακής φτώχειας και την διάλυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Οι σχετικές δράσεις, ανά νομό, σε όλη την Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και τη Ζάκυνθο περιλαμβάνουν ενημέρωση και σχεδιασμό κοινού πλαισίου δράσης, θα πραγματοποιηθούν το Πάσχα με στόχο την διοργάνωση, αμέσως μετά, μιας Παμπελοποννησιακής κινητοποίησης με κατεύθυνση προς την Γέφυρα του Ισθμού.

Το πρόβλημα που συνίσταται στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου και τη μεγάλη πτώση της αγοραστικής δύναμης για τα νοικοκυριά, αρχής γενομένης από το περασμένο φθινόπωρο (2021) συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Μαρτίου στον Πύργο.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι η φωνή της Περιφέρειας θα παραμένει ανίσχυρη όσο στο κέντρο, τόσο οι μισθοί όσο και οι επιχειρηματικοί τζίροι, θα συνεχίζουν να κινούνται σε απόσταση «ασφαλείας» από την Περιφέρεια. Για αυτό και αποφασίστηκε οι κατά τόπους Σύλλογοι να καλέσουν βουλευτές και κοινωνικούς φορείς για τον κοινό συντονισμό μιας μεγάλης Παμπελοποννησιακής κινητοποίησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων