“Χρυσό μετάλλιο” ακρίβειας στην Ευρώπη παίρνει η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατική”.

Η σύγκριση του μέσου όρου αυξήσεων στα τρόφιμα τον Ιανουάριο του 2021 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022 σε Ελλάδα, Βέλγιο Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κύπρο είναι ενδεικτική.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα παρατηρείται 13,9% αύξηση στο λάδι, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση που παρατηρείται σε άλλη χώρα είναι αυτή της τάξεως του 7,4% στο Βέλγιο, με την Ιταλία να ακολουθεί με 7,1% αύξηση.