spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕρμιονίδα: Μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ερμιονίδα: Μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος δέχθηκε χθες στο Δημαρχείο Ερμιονίδας σε προγραμματισμένη συνάντηση, τον κ. Χρήστο Φίλη, Επιστημονικό Συνεργάτη του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Προέδρου του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Το άκρως ενδιαφέρον θέμα της συνάντησης, είναι η Προγραμματική Σύμβαση την οποία υπέγραψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το ερευνητικό έργο, που αφορά την κλιματική αλλαγή στους υδατικούς πόρους και στην αειφορική διαχείρισή τους.

Στόχος του ερευνητικού προγράμματος, είναι να επιλεγούν οι ενδεδειγμένες θέσεις, ήπιων παρεμβάσεων, στις περιοχές με ελλειμματικό ή/και ποιοτικά υποβαθμισμένο υδατικό δυναμικό και συγκεκριμένα λιμνοδεξαμενές, καθώς και λύσεις που βασίζονται στη φύση.

Αντικείμενο είναι η μελέτη για την επιλογή θέσεων για κατασκευή υδατοδεξαμενών, μικρών ανασχετικών φραγμάτων (και αντιπλημμυρικά και εμπλουτισμού).

Στη Σύμβαση περιλαμβάνονται προτάσεις για χωροθέτηση, σε κάθε μία από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Ο κ. Χρήστος Φίλης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο αναλυτικά για την σημαντική μελέτη, και ανέπτυξε την δυνατότητα εφαρμογής της έρευνας σε διάφορα σημεία στους χειμάρρους της Ερμιονίδας.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, οδηγεί σε εξελίξεις για την βελτίωση του θέματος των υδάτινων πόρων, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλά χρόνια τώρα την Ερμιονίδα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων