spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗΑΤΤΑ: Καλεί τα τουριστικά γραφεία να συμμετάσχουν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα…

ΗΑΤΤΑ: Καλεί τα τουριστικά γραφεία να συμμετάσχουν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα…

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) συμμετέχει στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο SUSTOUR, το οποίο προωθεί την υιοθέτηση εργαλείων και πρακτικών βιωσιμότητας από τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών και τα τουριστικά γραφεία.

Η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων από ΜΜΕ δημοσιεύθηκε ήδη, με στόχο να επιλεγούν 175+ ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα λάβουν τεχνική υποστήριξη για την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας.

Όλες οι ΜΜΕ που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν την συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Το SUSTOUR θα καλύψει επιπλέον την υπολειπόμενη συνεισφορά για όλες τις ΜΜΕ που είναι μέλη ενός εταίρου του έργου SUSTOUR ή ενός από τους συμμετέχοντες Συνδέσμους τουριστικών γραφείων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο ΗΑΤΤΑ.

Συνεπώς, η συμμετοχή στο πρόγραμμα στήριξης αυτών των ΜΜΕ θα είναι δωρεάν. Όλες οι άλλες ΜΜΕ θα πρέπει να καταβάλουν μία ίδια συνεισφορά, που κυμαίνεται μεταξύ 200€-400€ ανάλογα με το μέγεθός τους.

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για ΜΜΕ είναι ανοιχτή έως τις 10 Μαΐου 2022, στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Η επιλογή των ΜΜΕ θα ολοκληρωθεί έως τις 7 Ιουνίου. Το πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2023. Οι λεπτομέρειες της πρόσκλησης και οι οδηγίες υποβολής της αίτησης είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο ιστότοπο: https://www.travelife.info/sustour/?menu=call-for-smes
.
Όπως δήλωσε ο Νικόλας Κελαϊδίτης, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ: «Ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να χρησιμοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχει αυτό το έργο και να συμβάλλουν βήμα-βήμα σε έναν πιο βιώσιμο τουρισμό. Ως σημαντικός παράγοντας της τουριστικής αλυσίδας αξίας, έχουμε κοινή ευθύνη να διαχειριζόμαστε τον τουρισμό με βιώσιμο τρόπο για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων