spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΣταφιδοπαραγωγοί σε κυβέρνηση: Μας κοροϊδεύετε!!!

Σταφιδοπαραγωγοί σε κυβέρνηση: Μας κοροϊδεύετε!!!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός σύλλογος Χανδρινού προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στους παραγωγούς σταφίδας.

Δείτε τι αναφέρει ανακοίνωση

Εδώ και 7 μήνες η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους σταφιδοπαραγωγούς. Τώρα που τελείωσαν οι πανηγυρισμοί από τη σύσκεψη της Αθήνας μεταξύ του υπουργείου και τον εξαγωγέων ότι τελικά δόθηκε λύση στο θέμα τις σταφίδας, και ότι στηρίζουν το εμβληματικό προϊόν του τόπου μας, τους ενημερώνουμε ότι για εμάς τους σταφιδοπαραγωγούς η κατάσταση παραμένει η ιδία τραγική όπως και πριν.

Σταφίδες μένουν και να σαπίζουν στης αποθήκες, οι παραγωγοί έχουν πουλήσει πολύ κάτω του κόστους παράγωγης, και σα να μη έφτανε αυτό τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και την συνδεδεμένη, γιατί μέχρι τις 27 Ιανουαρίου πρέπει να παραδώσουν την παράγωγη τους για να πάρουν την επιδότηση, και να εκβιάζονται έτσι από τους έμπορους για τιμή στα 50 λεπτά.

Αρχίζουμε την καλλιέργεια με αύξηση του κόστους παράγωγης στο 100% λιπάσματα, φάρμακα, πετρέλαιο, ρεύμα αλλά και το κόστος διαβίωσης να εκτινάσσεται στα ύψη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει κάνει της πλάτες στους μεγαλέμπορους και εξαγωγείς αδιαφορώντας για προϊόν και τους παραγωγούς.

Καλούμε τους αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στους διαφόρους σωτήρες, δεν υπάρχουν σωτήρες. Τόσους μήνες ο μονός που την πληρώνει είναι ο σταφιδοπαραγωγός. Ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες, με τα τρακτέρ στους δρόμους σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της χώρας.

Ζητάμε:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωσή τους, τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης.

Μείωση του κόστους παραγωγής, των έμμεσων φόρων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση της τιμής του κατά 50%, κατάργηση των χαρατσιών για τα αγροτικά τιμολόγια και τα λαϊκά νοικοκυριά.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων