Με την ιστορία να ξεκινάει περίπου 50 χρόνια πριν, δύο αδέλφια, ο Θεόδωρος και ο Ζώης Φάκλαρης, ξεκίνησαν µε πάθος και µεράκι, για να κάνουν το όνειρό τους πραγµατικότητα. To 1973 ίδρυσαν το πρώτο τους ελαιοτριβείο, µοναδικό για την περιοχή, στο Σκαφιδάκι Αργολίδος, το χωριό όπου γεννήθηκαν και µεγάλωσαν την οικογένειά τους.

Σήµερα, η επιχείρηση Φάκλαρης παραµένει µία οικογενειακή επιχείρηση που εξελίσσεται διαρκώς και µία από τις µεγαλύτερες στη χώρα µας στη µεταποίηση προϊόντων ελαιόκαρπου, ενώ πλέον η νέα γενιά έχει αναλάβει τα ηνία της ανάπτυξης και της λειτουργίας της. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και συνδυάζοντας τα οφέλη της τεχνολογίας και την εµπειρία, καλλιεργούν τη γη και διαχειρίζονται τον καρπό των ελαιόδεντρων µε το ίδιο πάθος και µεράκι, επιτυγχάνοντας αειφόρο ανάπτυξη για την επιχείρησή τους µε άριστη ποιότητα στο τελικό προϊόν.Oι δύο ετικέτες ελαιόλαδων που παράγει η εταιρεία, η σειρά Αργολίς και το βιολογικό έξτρα παρθένο F, έχουν κερδίσει µεγάλη αποδοχή.

Η νέα εποχή στην ιστορία της εταιρείας

Το νέο όραµα για την ανάπτυξη της εταιρείας ξεκίνησε το 2010: Η δηµιουργία µίας νέας µονάδας µεταποίησης προϊόντων ελιάς στον Αχλαδόκαµπο. Μέσα στο 2020 ολοκληρώνεται το µεγαλύτερο µέρος του έργου και µία υπερσύγχρονη µονάδα 5.000 τ.µ. σε ενιαίο οικόπεδο επιφάνειας 36 στρεµµάτων είναι γεγονός.

Στις αρχές του 2021 εγκαινιάζεται µαζί µε τις νέες εγκαταστάσεις και η νέα δυναµική εταιρική ταυτότητα της εταιρείας Φάκλαρης. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 και θα περιλαµβάνει επιπλέον του κεντρικού κτιρίου, υψηλής αισθητικής πτέρυγα ελαιοτριβείου, που θα επιτρέπει την υποδοχή επισκεπτών και φίλων του ελαιόλαδου.

Στον κατάφυτο ελαιώνα που βρίσκεται στο πίσω µέρος του κτήµατος θα δηµιουργηθούν ειδικές διαδροµές ξενάγησης και περιήγησης που θα καταλήγουν σε ξύλινο κέλυφος δυναµικής στέγασης χωρητικότητας 200 ατόµων που θα φιλοξενεί εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανάµεσα στις ρίζες των ελαιόδεντρων.