spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Euro κάθε δύο χρόνια! - Στα... κάγκελα οι παίκτες

Euro κάθε δύο χρόνια! – Στα… κάγκελα οι παίκτες

Ανατροπή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επιμένει για Μουντιάλ κάθε διετία και το ίδιο προτείνει και για τα Euro. Φωνές για το εξοντωτικό πρόγραμμα

Δεν έφτανε η σκέψη με το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο σκέφτηκε να ρίξει ακόμη μία «βόμβα» στο τραπέζι, προτείνοντας και Euro ανά δύο χρόνια!

Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε στην εκπομπή «Radio Anch’io Sport» στο Rai Radio 1, εξήγησε τα πλεονεκτήματα στην προοπτική διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το 88% του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών, ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μια μελέτη για τη σκοπιμότητα ενός Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή μελέτη, η οποία δείχνει ότι από αθλητική άποψη το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα λειτουργούσε κάθε δύο χρόνια: θα υπήρχαν λιγότεροι αγώνες των εθνικών ομάδων, αλλά περισσότεροι αγώνες με μεγαλύτερο αντίκτυπο σε συναισθηματικό επίπεδο, ενώ και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Η Ιταλία συμμετέχει πολύ συχνά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο αντίκτυπος που έχει αυτή η διοργάνωση για μια χώρα είναι πολύ σημαντική από αθλητική άποψη. Ωστόσο, πολλές χώρες του κόσμου δεν έχουν αυτή την τύχη, γιατί συμμετέχουν μόνο 32. Όταν αποφασίστηκε, πριν από εκατό χρόνια, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο έπρεπε να παίζεται κάθε τέσσερα χρόνια, υπήρχαν μόνο σαράντα χώρες που έπαιζαν ποδόσφαιρο στον κόσμο, στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από διακόσιες και αυτή η κατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Ο οικονομικός αντίκτυπος, λοιπόν, θα ήταν θετικός για όλους,τόσο γι αυτούς που έχουν περισσότερα όσο και για εκείνους που έχουν λιγότερα», είπε ο πρόεδρος της FIFA.

Όλα αυτά ωστόσο έρχονται σε αντίθεση με τα όσα αναφέρουν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, οι οποίοι «φωνάζουν» συνεχώς.

Μάλιστα, και οι ίδιες οι ομάδες έχουν πάρει θέση πάνω στην ιδέα του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, καθώς οι ποδοσφαιριστές βάζουν στο τραπέζι τα οικονομικά συμφέροντα της FIFA, η οποία βγάζει… νοκ-άουτ τους παίκτες με συνεχείς τραυματισμούς, λόγω του «τρελού» προγράμματος.

Μένει να φανεί εάν τελικά η FIFA αλλάξει γνώμη και δεν φτάσει στα άκρα την υπόθεση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων