spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Άργος αποκτά νέο, σύγχρονο τοπικό πολεδομικό Σχέδιο

Το Άργος αποκτά νέο, σύγχρονο τοπικό πολεδομικό Σχέδιο

Ανδριανός: Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στις πρώτες 136 νέες περιοχές της χώρας που αποκτούν μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού – Τροποποιούνται οριστικά οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια των σχετικών συναντήσεων που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα και τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά αλλά και τις σχετικές παρεμβάσεις μου στη Βουλή, δημοσιεύθηκε σήμερα η ένταξη ολόκληρου του Δήμου Άργους – Μυκηνών στις νέες 136 περιοχές που θα αποκτήσουν νέο, σύγχρονο, ενιαίο και τελικό Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο ΦΕΚ με αριθμό Β/6.046/20-12-2021 και τίτλο «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Β΄ τμήμα προγραμμάτων πολεοδομικού σχεδιασμού), σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4759/2020, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) – ΣΑΤΑ 075, υπό τη γενική ονομασία τίτλου Έργων «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ». Δίνεται έτσι τέλος στο προβληματικό πολεοδομικό καθεστώς του Δήμου Άργους-Μυκηνών και εξασφαλίζεται ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της ευρύτερης περιοχής.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα υπήρχε τουλάχιστον για τα τελευταία 22 χρόνια, μετά τη θεσμοθέτηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου του νομού Αργολίδας με το ΦΕΚ/Δ/08-06-1999, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τον σημερινό Δήμο Άργους – Μυκηνών (δημοτική ενότητα Άργους, Λέρνας, Κουτσοποδίου, Νέας Κίου, κλπ.) αλλά και τη θέσπιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους, με το ΦΕΚ/269/ΑΑΠ/12-07-2010 το οποίο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο πολεοδομικά την περιοχή, με αποτέλεσμα να μην υπήρχε σχεδόν καμία ιδιοκτησία στην περιοχή που να μην θιγόταν προς το δυσμενέστερο.

Επισημαίνεται τέλος, ότι η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην ενημέρωση του Διευθύνοντα Σύμβουλου του Κτηματολογίου κ. Στέφανου Κοτσώλη και της Διευθύντρια Διεύθυνσης Κτηματολογίου κ. Μαρία Κασάπη κατά την πρόσφατη συνάντησή μας μετά και τις σχετικές επαφές που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Μεταρρύθμισης κ. Πιερρακάκη και τους υφυπουργούς κ.κ. Στύλιο και Λιβάνιο, ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι που θα επιτρέψουν την καταχώρηση της πράξης εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους στην περιοχή “ ΓΕΦΥΡΙΑ-ΘΕΑΤΡΟΥ” στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο, και πλέον όλοι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μετά τις 10/1/2022 να απευθύνονται στο τοπικό κτηματολογικό γραφείο για τη διεκπεραίωση των συναλλαγών τους, απελευθερώνοντας οριστικά πάνω από 1.700 οικόπεδα για δικαιοπραξίες και για δόμηση.

Με πράξεις και αποτέλεσμα, δίνονται λύσεις στα προβλήματα του πολεοδομικού καθεστώτος του Δήμου Άργους-Μυκηνών, διασφαλίζοντας τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και τις προοπτικές χιλιάδων συμπολιτών μας και την αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων