spot_img
spot_img
ΑρχικήΥΓΕΙΑΒρίσκει... τοίχο στους 60άρηδες το πρόγραμμα εμβολιασμού

Βρίσκει… τοίχο στους 60άρηδες το πρόγραμμα εμβολιασμού

Μόλις στο 30% όσοι έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού κι ενώ από 16/1 τους περιμένει… καμπάνα!

Ούτε το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου ίσου με 100 ευρώ μηνιαίως δεν φαίνεται να επιδρά ως “απειλή” για όσους δεν θέλουν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60.

Η τύποις υποχρεωτικότητα που προβλέπεται να τεθεί από 16 Ιανουαρίου σε όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν έχει επιφέρει την αναμενόνενη ώθηση στο πρόγραμμα εμβολιασμού σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζονται στο υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, παραμένουν σχετικά υψηλά τα ποσοστά όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι, ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 ετών, μια και για την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα περί τις 150.000 άτομα επί συνόλου 530.000 της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, δηλαδή περίπου το 30%.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η καταληκτική ημερομηνία –η 16η Ιανουαρίου– πλησιάζει και προβλέπεται για όσους δεν εμβολιαστούν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται πως το συγκεκριμένο ποσοστό δεν θα υπερβεί κατά πολύ το 50%. Οπως λέγεται χαρακτηριστικά, από το σημείο εκείνο και μετά βρίσκονται οι… σκληροί αρνητές του εμβολίου, που δεν πρόκειται να μεταβάλουν στάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων