11.4 C
Argos
Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΞεκίνησε το 4ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας

Ξεκίνησε το 4ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ξεκίνησε το 4ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival»
Από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι ποιητικές αναγνώσεις του 4ου «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival» που θα πραγματοποιηθεί έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021 στο θέατρο Επίκεντρο+, στην Αγορά Αργύρη και διαδικτυακά μέσω του λογοτεχνικού ιστότοπου culturebook.gr, φιλοξενώντας περισσότερους από 130 ποιητές και ποιήτριες από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Οι ποιητικές αναγνώσεις φέτος πραγματοποιούνται με συμμετοχή ποιητών εκ του σύνεγγυς αλλά και διαδικτυακά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής φυσικού κοινού εφόσον στο πλαίσιο που ορίζουν τρέχοντα υγειονομικά πρωτοκόλλα λόγω της πανδημίας covid19.

Η συγκυρία μιας χρονιάς που συνδυάσει αφενός τη μνήμη του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και αφετέρου τα σύγχρονα βιώματα εγκλεισμού όρισε και ανάλογα τον φετινό θεματικό άξονα: «ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ» με νέες ιδέες και στόχους, με μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ανάγκη έκφρασης, συνέργειας και επικοινωνίας.

Ξεκίνησε το 4ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival»
Το πρόγραμμα της εβδομάδας θα διεξαχθεί σε δύο πολιτιστικούς χώρους της Πάτρας και θα μεταδοθεί ONLINE από την σελίδα culturebook.gr

15-18/12/2021
Εφτά (7) Διαδικτυακές Ποιητικές Συναντήσεις με Αναγνώσεις και Στρογγυλές τράπεζες: Αναλόγια όπου παρουσιάζονται με αναγνώσεις οι φιλοξενούμενοι ποιητές και ποιήτριες, καθώς και το έργο τους (σε 2 γλώσσες). Οι φιλοξενούμενοι συμμετέχουν, επίσης, σε στρογγυλές τράπεζες και συζητούν θέματα που αφορούν την ποίηση και την κριτική. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Επίκεντρο+ με παρουσία κοινού*.

18/12/2021
ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ «Jean Moréas» για το έτος 2021: Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα Βραβεία «Jean Moréas» για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Επίκεντρο+ με παρουσία συμμετεχόντων και κοινού*.

19/12/2021
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ: Μαραθώνιος παρουσίασης και αναγνώσεων νεοεμφανιζόμενων ποιητών δια ζώσης και διαδικτυακά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη, με παρουσία συμμετεχόντων και κοινού*.

16-19/12: Έκθεση Νέων Ποιητών: Έκθεση ποιημάτων νεοεμφανιζόμενων ποιητών.

ΑΛΕΑ ΠΟΙΗΣΗΣ: Έκθεση ποιημάτων και ποιητών (των συμμετεχόντων στις δράσεις) στον πεζόδρομο της Ρήγα Φερραιου
Παράλληλες Δράσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει έναν αριθμό παράλληλων δράσεων έως τα τέλη του χρόνου, όπως:

Ανθολογία Φεστιβάλ: Συλλεκτική τρίγλωσση έκδοση και ebook
Διαδικτυακές εκπομπές #meet_the_poets & #videopoetry
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν – ζωντανά και διαδικτυακά – σημαντικοί προσκεκλημένοι με διεθνές κύρος και αναγνώριση πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, κριτικοί και εκπρόσωποι φορέων.

To Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας 2021 διοργανώνουν το «Γραφείον Ποιήσεως» και το CultureBook (culturebook.gr), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, , το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Πρεσβεία Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες και υποστηρικτές την Greek Library of London, την World Poetry Movement, το Θέατρο Επίκεντρο+, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων το Επιμελητήριο Αχαΐας, τις εταιρείες DUR, XEROX και NACO και τα Εκπαιδευτικά Κέντρα Ορμή. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουρισμού.

Ξεκίνησε το 4ο «Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival»
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ & ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

11.00-14.00 & 17.30-20.30

Στον Πολυχώρο Αγορά Αργύρη και on line από το culturebook.gr

Αναλυτικό πρόγραμμα με ώρες συμμετεχόντων στο www.culturebook.gr

Είσοδος κοινού ελεύθερη

Α ΜΕΡΟΣ 11.00-14.00

Δημήτρης Αθανασέλος
Μαρουσώ Αθανασίου
Ελένη Αλεξίου
Άνια Βουλούδη
Βικτωρία Γεροντάσιου
Χρήστος Γκέζος Αρμάντο
Ιωάννα Λιούτσια
Σπύρος Γούλας
Χριστίνα Παναγιώτα Γραμματικοπούλου
Άννα Γρίβα
Νίκος Ερηνάκης
Αρίστη Ζαϊμη
Πηνελόπη Ζαρδούκα
Τώνια Τζιρίτα-Ζαχαράτου
Στέλλα Λουίζα Κατσαμπή
Χρήστος Κολτσίδας
Γιώργος Κουτούβελας
Νικόλας Κουτσοδόντης
Μάριος Χατζηπροκοπίου
Β ΜΕΡΟΣ 17.30 – 20.30

Ηλέκτρα Λαζάρ
Σάββας Λαζαρίδης
Ευθύμης Λέντζας
Αρεταίος Μπεζάνης
Φιλία Κανελλοπούλου
Ιφιγένεια Ντούμη
Ειρήνη Μαργαρίτη
Βασίλης Πανδής
Παναγιώτης Μηλιώτης
Φάνης Παπαγεωργίου
Ευά Παπαδάκης
Λάμπρος Παπαδήμας
Πέτρος Σκυθιώτης
Αντωνίνη Σμυρίλλη
Σαπφώ Σούτσου
Ιωάννης Στούπας
Ελένη Τζατζιμάκη
Γιώργος Καράμπελας
Θωμάς Τσαλαπάτης
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους λογοτεχνικούς θεσμούς της Ελλάδας, τον μεγαλύτερο της περιφέρειας και έχει ήδη ξεχωρίσει μεταξύ των πλέον αξιόλογων φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Κάθε χρόνο φιλοξενεί στην Πάτρα σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει ποιητικές αναγνώσεις, παρουσιάσεις ημερίδες και εκδηλώσεις πολιτισμού. Έχει όραμα να προβάλει την ελληνική λογοτεχνική δημιουργία παγκοσμίως και να καταστήσει την πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας ένα ευρωπαϊκό κέντρο λογοτεχνίας. Μέσα από τις δράσεις του συνομιλεί με έδρες ελληνικών σπουδών ανά τον κόσμο και καταγράφει τη σύγχρονη ποιητική παραγωγή.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Οι τελευταίες Ειδήσεις του arenanews.gr από την  Αργολίδα και την Πελοπόννησο
 Τα νέα σε ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυροΕρμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Ροή Ειδήσεων