spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤ.Λάμπρου: Νέα αγωνία για την διαχείριση των απορριμμάτων

Τ.Λάμπρου: Νέα αγωνία για την διαχείριση των απορριμμάτων

Την Παρασκευή 10/12/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε ομόφωνα ,στα πλαίσια αναμόρφωσης του προυπολογισμού του Ο.Ε.2021 ,να δημιουργήσει δύο νέους κωδικούς τόσο για την μεταφορά όσο για την διαχείριση των απορριμμάτων με την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης της ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ,και σε συνέχεια με την λειτουργία του Εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης (Σ.Δ.Ι.Τ),σύμφωνα με τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Εμείς όπως ήταν αυτονόητο στηρίξαμε την απόφαση ,γιατί είναι η πάγια θέση μας εδώ και δέκα χρόνια η άμεση υλοποίηση του Περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Άλλοι αναθεώρησαν τις θέσεις τους όχι εμείς τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο ,όταν οι αυταπάτες και οι πειραματισμοί τελείωσαν έρχονται όλοι να υλοποιήσουν τον προβλεπόμενο σχεδιασμό σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαικής Ένωσης.

Έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια ,3 κυβερνησεις,2 περιφερειακές διοικήσεις,3 δημοτικές περίοδοι για να μιλάμε ότι σήμερα είμαστε στην φάση της υλοποίησης του Περιφερειακού σχεδιασμού της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Φυσικά ακόμη και σήμερα κάποιοι παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων, ο Περιφερειάρχης κ Π. ΝΙΚΚΑΣ είχε δεσμευτεί ότι ο σταθμός μεταφόρτωσης της ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ θα λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο 2021…σήμερα ακόμα περιμένουμε και τώρα ελπίζουμε αρχές της νέας χρονιάς.

O Δήμος Ερμιονίδας μέχρι 31/12/2021 μεταφέρει τα απορρίμματα του στο Χ.Υ.Τ.Α. ΑΜΦΙΣΣΑΣ σύμφωνα με την υπουργική απόφαση , με την έναρξη της νέας χρονιάς τι θα γίνει, θα έχουμε νέα προβλήματα, πότε θα λειτουργήσει ο ΣΜΑ της ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ;

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι Δήμοι καθυστερούν δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους καθυστερούν να αναλάβουν το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος Ερμιονίδας εδώ και 10 χρόνια διαθέτει 1.000.000. ευρώ το χρόνο στην διαχείριση των απορριμμάτων. Στο τόπο μας περάσαμε πολλά ,ματώσαμε, συγκρουστήκαμε ,αλλά μάθαμε πολλά και συμφωνούμε όλοι ότι η ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού στην διαχείριση των απορριμμάτων είναι μονόδρομος ,δεν υπάρχει άλλη λύση.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα γίνουν βελτιωτικές προτάσεις από όλους μας για την μείωση του κόστους της διαχειρίσεως, για την ουσιαστική ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης, για την εφαρμογή μιας ουσιαστικής διαλογής της πηγής με την ενίσχυση του καφέ κάδου, με την ευαισθητοποίηση των Δημοτών ,των κατοίκων και των επισκεπτών για μία περιβαλλοντική συμπεριφορά που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον ,θα προσέχει κοινόχρηστους χώρους και τον όμορφο τόπο μας.

Επίσης δεσμεύομαι ότι θα αξιολογηθεί όλος ο τομέας των ανταποδοτικών υπηρεσιών στα πλαίσια κόστους -οφέλους με εφαρμογή μοντέλων ορθολογικής διαχείρισης για να περιορίσουμε τα έξοδα και τις μη αναγκαίες δαπάνες.

Με το νέο έτος ,με την έναρξη της νέας χρονιάς υπάρχει αγωνία τι θα γίνει, φτάνει πια ,δεν αντέχουμε άλλες νέες καθυστερήσεις από όποιον και εάν προέρχονται…ζητάμε την άμεση υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων για τον ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων