spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΔ Λυμπεροπούλου: Μια πρόταση πρόκληση για τον Τουρισμό

Δ Λυμπεροπούλου: Μια πρόταση πρόκληση για τον Τουρισμό

Η παρακάτω πρόταση «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια της επίσκεψη μας στις καμένες περιοχές της Γορτυνίας στην Αρκαδία.

Αρθρο της Δήμητρας Λυμπεροπούλου*

Στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα επιχείρησαν συνολικά 1014 πυροσβέστες από τα 11 κράτη μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία) οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πυροσβεστική αρμάδα που επιχείρησε ποτέ στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Μια κινητοποίηση που απέδειξε, για ακόμα μια φορά, ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γίνεται πράξη

Κάνουμε την πρόταση σε συνεργασία με τους φορείς τουρισμού στην χώρα μας να επισκεφτούν οι πυροσβέστες αυτοί με τις οικογένειες τους την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Να ανταποδώσουμε αλλά και συνάμα να δείξουμε την φιλοξενία των Ελλήνων και ταυτόχρονα οι άνθρωποι αυτοί να γίνουν πρεσβευτές της Ελλάδας στις χώρες τους.

Δεν θα μπορούσαμε επίσης να μην επισημάνουμε το δέσιμο που πρόεκυψε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των ανθρώπων αυτών και των τοπικών κοινωνιών. Είναι νωπές ακόμα οι συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθησαν κατά την αποχώρηση των πυροσβεστών με τους ντόπιους κατοίκους.

Η πρόταση μας είναι «win to win» τόσο για τον ελληνικό τουρισμό όσο και για τους «ήρωες» πυροσβέστες σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που αποδεικνύει ότι η χώρα μας δεν ξεχνά και αναδεικνύει την Ελλάδα που αναγνωρίζει και ανταποδίδει, καθώς επίσης θεωρούμε ότι η πρόταση μας μπορεί να συνδεθεί και να αξιοποιηθεί άμεσα η έμμεσα και με τους εορτασμούς των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Την πρόταση μας την έχουμε καταθέσει τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα πρώτα μηνύματα να είναι θετικά ως προς την υλοποίηση.

(Η πρόταση μας θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15-12-2021. Η συνεδρίαση μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου)

* Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, επικεφαλής παράταξης & Τhink tank (δεξαμενής σκέψης) Πράσινη – Πελοπόννησος – Οικολογική, Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων