spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚορονοϊός: Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Κορονοϊός: Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της Τρίτης, έχοντας δώσει μάχη με τον κορoνοϊό στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία
Ο Γιώργος Τράγκας έχασε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και «έφυγε» τα ξημερώματα της Τρίτης (14/12), μετά από σύντομη μάχη με τον κορονοϊό.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου, όταν ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ότι νοσεί με κορονοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», ανακοίνωνε το απόγευμα της Τρίτης ο δημοσιογράφος, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε όλα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν.

Τις επόμενες ημέρες, ο γνωστός δημοσιογράφος μπήκε στο μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία και τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου διατέλεσε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων.

Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8.

Η εκπομπή που είχε στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων