spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

“Στις 11 Δεκεμβρίου σε όλο τον πλανήτη γιορτάζεται εδώ και 71 χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1946 με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων, την παροχή μακροπρόθεσμης ανθρωπιστικής τους βοήθειας και τη στήριξη σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Αυτή η ημέρα αν και αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου είναι για να μας υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουμε απέναντι τους να επιδιώκουμε καθημερινά να δημιουργήσουμε ένα κόσμο στον οποίο θα επικρατούν η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η ευημερία.

Για να μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια και να διαπιστώνουμε μια ψυχή που γελά, που είναι ευτυχισμένη, που αντιμετωπίζει με αθωότητα κι ανεμελιά τα παιδικά της χρόνια.

Για να αρχίσουμε όλοι να ζούμε σε ένα κόσμο πιο ανθρώπινο και δίκαιο. Ένα κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα παιδιά αυτών των παιδιών.

Για να μας υπενθυμίζει πρωτίστως πως η ευτυχία των παιδιών σήμερα, συνδέεται με την ειρήνη του κόσμου αύριο.

Η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί τον θεματοφύλακα της προστασίας και των ίσων ευκαιριών της νέας γενιάς του Δήμου μας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και διαδραματίζει έναν καθοριστικό και πολυδιάστατο ρόλο στη διασφάλιση συνθηκών ευημερίας και ομαλής ανάπτυξης των παιδιών. Για όλους εμάς, αποτελεί δέσμευση η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο θα επικρατεί η ειρήνη, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η ευημερία, η απρόσκοπτη πρόσβαση στη μόρφωση και, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με βάση αυτές τις Αρχές και τις Αξίες πορευόμαστε κάνοντας τα λόγια πράξεις για τα παιδιά μας το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.”

Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλίεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων