spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΑρκαδία: Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τους εστιάτορες

Αρκαδία: Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τους εστιάτορες

Συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τους εστιάτορες

Aνακοίνωση των Οργανώσεων Μελών Ανατολικού και Δυτικού τομέα Τρίπολης

Από την Οργανώσεις Μελών Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκεφτήκαμε το Προεδρείο του Συλλόγου Καφε Εστιατόρων Αρκαδίας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα προβλήματα του κλάδου και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα αυτά σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον υπό την επίδραση της πανδημίας.

Μόλις πρόσφατα, το Νοέμβριο 2021, ο Σύλλογος Καφέ Εστιατόρων Αρκαδίας συνδιοργάνωσε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης στην Τρίπολη. Στο συνέδριο ανακοινώθηκαν σταδιακές κινητοποιήσεις με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου. Διατυπώθηκε η αντίθεση του κλάδου για τις κυβερνητικές πολιτικές σχετικά με τα μέτρα που περιορίζουν τον κλάδο και τη μετατόπιση βαρών στην εστίαση και ζητήθηκε να ληφθεί υπόψη από τους αρμοδίους οι θέσεις της για την υπεράσπιση των συμφερόντων της.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν τονίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων μεταφράστηκε αμέσως σε μειωμένη προσέλευση τα Σαββατοκύριακα σε μεγάλο ποσοστό και σε ακόμα μεγαλύτερο τις καθημερινές. Ο ρόλος του ελέγχου των εμβολιασμένων ατόμων στις επιχειρήσεις καφέ και εστίασης δεν είναι στις αρμοδιότητες των καταστηματαρχών και των εργαζομένων.

Από την πλευρά μας επιθυμούμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του κλάδου που υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες από τα παρατεταμένα lockdown και δεν αντέχουν το έμμεσο κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των επιχειρήσεων του κλάδου των καφέ και των εστιατορίων σχετικά με μια προοδευτική πολιτική με μέτρα τα οποία θα συνεισφέρουν στην οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων του κλάδου,

Σχετικά με

τη μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα,

την επιδότηση ενεργειακού κόστους

την επιδότηση ενοικίου,

την επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας

την απαλλαγή δημοτικών τελών

τη μείωση του ΦΠΑ

και τη συνέχιση της επιδότησης των δόσεων στα δάνειά των επιχειρήσεων αυτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων