Δικαιώθηκαν οι ψαράδες που έλεγαν στον Μητσοτάκη ότι θα πάρει το έργο στο λιμάνι η θάλασσα ενώ χασκογελούσε.

Όταν τον προειδοποίησαν οι ψαράδες τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός γελούσε. Τώρα που το έργο το πήρε η θάλασσα, εκτίθεται ακόμα μια φορά. Αποδείχτηκε ότι οι ψαράδες από τη Μαραθόπολη που ειρωνευόταν τον Ιούλιο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν δίκιο όταν τον προειδοποιούσαν ότι «το έργο που κάνετε στο λιμάνι του Μαράθου θα το πάρει η θάλασσα».

«Το έργο στο λιμάνι του Μαράθου έχει ξεκινήσει λάθος» είχε πει το καλοκαίρι του 2021 στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος των ψαράδων και συνέχισε «πρώτα έπρεπε να κατασκευαστεί “μπαστούνι” προστασίας των ακτών και έπειτα να προχωρήσουν τα έργα εντός του λιμένα. Ελάτε τον Οκτώβριο να δείτε εάν θα υπάρχει λιμάνι. Θα το έχει πάρει η θάλασσα. Και θα έρθουν τότε και θα σας ζητήσουν κι άλλα λεφτά όπως έγινε στην Κυπαρισσία», είχε επισημάνει ο εκπρόσωπος των ψαράδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε είχε πει χαμογελώντας ότι λεφτά άλλα δεν υπάρχουν, με τον εκπρόσωπο των αλιέων να απαντά πως «τότε, πάει το έργο». Τότε ο πρωθυπουργός είχε πει στον ψαρά ότι θα πάει τον Οκτώβριο και εάν δεν έχει πάρει το λιμάνι η θάλασσα τότε θα πρέπει να τον κεράσει μια μπύρα. Από την σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών που έπληξε την περιοχή το έργο το κατάπιε η θάλασσα και οι δρόμοι καλύφθηκαν από τη στάθμη της.