spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑν. Πουλάς: Ανθυγιεινή η πολιτική της κυβέρνησης για την χώρα»

Αν. Πουλάς: Ανθυγιεινή η πολιτική της κυβέρνησης για την χώρα»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας του Προέδρου και Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε., με θέμα: «Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία» ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε τα εξής:

• Με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού και έχοντας διανύσει σχεδόν 2 χρόνια σε καθεστώς πανδημίας η κυβέρνηση όλο το αυτό το χρονικό διάστημα φάνηκε εντελώς απροετοίμαστη και εξακολουθεί να πιάνεται στον ύπνο σε κάθε νέα έξαρση της πανδημίας.
• Πολλές φορές οι πολιτικές που ακολούθησε ήταν αντιφατικές, καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και τη σύγχυση στους πολίτες γεγονός που δεν ευνόησε την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.
• Ακόμη και σήμερα που βρισκόμαστε ενόψει μίας νέας μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού φαίνεται για άλλη μία φορά σαστισμένη και με αργά αντανακλαστικά τα οποία ελπίζουμε να μην μας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες.
• Μας δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον μπορεί πολύ σύντομα να κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη και ενώ η πρώτη εικόνα δείχνει ότι δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση παρόλα αυτά αναδεικνύει τη σημασία του καθολικού εμβολιασμού όχι μόνο στα στενά πλαίσια μία χώρας αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
• Η εμβολιαστική ανισότητα πρέπει να σταματήσει και όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να συνηγορήσουν σε αυτό και να αρθούν επιτέλους οι πατέντες των εμβολίων. Αρκετά με την κερδοσκοπία των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.
• Μέχρι σήμερα και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο πολυαναμενόμενος σχεδιασμός του Επιτελικού Κράτους για το νέο ΕΣΥ, για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, για την κτιριακή τους αναβάθμιση, για την δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΥΥ, για την συνέργεια μεταξύ της πανεπιστημιακής έρευνας με την ιατρική πρακτική, για μία μακροπρόθεσμη φαρμακευτική πολιτική.
• Η κυβέρνηση μετά 2,5 χρόνια θητείας το μόνο που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι να καταφεύγει σε επικοινωνιακή διαχείριση, μισές αλήθειες και μπαλώματα που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέρος ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη δημόσια υγεία.
• Παρόλες τις εξαγγελίες της ήδη από το Νοέμβριο του 2019 ότι επίκειτο ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.
• Ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα νέο ΕΣΥ, που να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες υγειονομικές ανάγκες, με έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και με επίκεντρο τον άνθρωπο, αλλά και με την παράλληλη αξιολόγηση και επιβράβευση του προσωπικού του, που το στήριξε στα πέτρινα χρόνια και στο οποίο αξίζουν πολλά παραπάνω από ένα χειροκρότημα. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων