spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Σιδέρης: Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πραγματικότητα

Σιδέρης: Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πραγματικότητα

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, Β. Σιδέρης, αναφέρει τα εξής:

“Η σημερινή ημέρα των εγκαινίων του γηπέδου ποδοσφαίρου για τους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Δημητρίου(Μετόχι), της Αργολίδας αλλά και για μένα προσωπικά αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το 2018,όταν ωςΠεριφερειακή Αρχή καταφέραμε να εντάξουμε τα αθλητικά έργα που αλλάζουν τον χάρτη της περιοχής μας.

Είναι το πρώτο και μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα Πανελλαδικά που πραγματοποιείτε για τη βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργίανέων (Ενωσιακό γήπεδο προϋπολογισμού 1.400.000).

Το νέο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου μαζί με τα γήπεδα του Τολού, Ανυφίου, Φιχτίων προϋπολογισμού 1.040.000 ευρώ πουυλοποιήθηκαν, αποτελούν κομμάτι ενός αθλητικού προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μέσα από το οποίο πολλές περιοχές της Αργολίδας αποκτούν αθλητικούςχώρους, κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη πολυεπίπεδα.

Τα έργα λοιπόν που αλλάζουν την Αργολίδα παίρνουν σάρκα και οστά. Όσα υποσχεθήκαμε υλοποιούνται, οι πράξεις και η πραγματικότητα έρχονται να επιβεβαιώσουνμε τον πιο εμφατικό τρόπο πως όταν ο αιρετός βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του και έχει όραμα, θέληση και πλάνο το αποτέλεσμα είναι πάντα προς το συμφέρον των πολλών.

Είναι έργα που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή μας, θα φέρουν τα παιδιά μας πιο κοντά στον αθλητισμό.Επιπλέον με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας νιώθω διπλά περήφανος, καθώς πριν εκλεγούμε για πρώτη φορά μιλούσαμε γιαεπανεκκίνηση του Αργολικού ποδοσφαίρου.

Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια όλους όσους μας στήριξαν και μας εξέλεξαν εκ νέου διοίκηση, καθώς εργαζόμαστε προς την σωστήκατεύθυνση ώστε το Αργολικό ποδόσφαιρο να φτάσει εκεί που αξίζει.

Αντίθετα έχουν κλείσει πολλά στόματα, ειδικά εκείνα που υποστήριζαν πως μπορεί να φτιαχτεί ένα γήπεδο μέσα σε 100 μέρες! Όμως αγνοούν πως για να γίνει ένα γήπεδο,χρειάζονται 25 βήματα μέχρι να περατωθεί, τα οποία χρονικά μεταφράζονται σε δύο έως τρία χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Θέλω να επαναλάβω ξεκάθαρα πως τα έργα δεν έχουν ονοματεπώνυμο, ανήκουν στους πολίτες και απ’ αυτούς πηγάζουν τα αιτήματα που πρέπει συνεχώς ν’ αναδεικνύουμε.Ως Περιφερειακή Αρχή είχαμε καταρτίσει, οργανώσει και εξασφαλίσει πόρους για μια ριζική αλλαγή των αθλητικών χώρων στην Αργολίδα αλλά και στην Πελοπόννησο. Η παρούσααρχή προχωράει στην ολοκλήρωσή τους.

Αυτό είναι δείγμα συγκερασμού απόψεων καιπολιτικού πολιτισμού, οδηγός για ένα μέλλον απαλλαγμένο από αντιλήψεις παλαιοκομματισμού.Στην εποχή που ζούμε το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη αποκτά άλλη διάσταση και γι’ αυτό όλες μας οι ενέργειες ως αιρετοί πρέπει να δείχνουν αυτόν τον δρόμο.

Ειδικά σε τόσο σημαντικά θέματα οφείλουμε ν’ αναγνωρίζουμε και να παραδεχόμαστε όλες εκείνες τις προθέσεις και τις προσπάθειες που συντελούν στο κοινό καλό.”

Βασίλης Γ. Σιδέρης

Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Αργολίδας

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας