spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣBest seller το βιβλίο του Ναυπλιώτη Νίκου Τσιπόκα-παρουσίαση στον ΙΑΝΟ

Best seller το βιβλίο του Ναυπλιώτη Νίκου Τσιπόκα-παρουσίαση στον ΙΑΝΟ

Τα αχνά φώτα της Μάρφα” είναι το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Τσιπόκα από το Ναύπλιο που κυκλοφόρησε τον Μάιο από τις εκδόσεις Κέδρος και που κατατάσσει το βιβλίο στην 5η θέση των best seller ανάμεσα σε 11000 τίτλους πανελλαδικά στην αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ για τον μήνα Νοέμβριο.

Στις 8 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί και η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στην αίθουσα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα με παρουσιάστρια την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Φλέσσα με καταγωγή από την Αργολίδα.

Πώς να περιγράψεις το αλλόκοτο, τις συμπτώσεις, τη σημασία των αντικειμένων στις πιο κρίσιμες στιγμές; Σκηνές σινεμά, είκοσι μία μικρού μήκους ταινίες, ένα αφηγηματικό installation με καταιγιστική δράση, με μια γλώσσα που σε κάνει να θες να ρισκάρεις, να σταματήσεις να μετράς, να κατεβάζεις app, να προσπαθήσεις να της μιλήσεις τελικά.

Οι στιγμές αλλάζουν όταν βουτάμε μέσα τους.

Ο Νίκος Τσιπόκας γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Φοίτησε στο τμήμα Νομικής του Δ.Π.Θ.Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αυτή η πανσέληνος κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια (διηγήματα, 1997), Fαvelαs (διηγήματα, 2018) και Αυτό το αόρατο χρώμα (ποιήματα, 2018).

Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΙΜΑ (φωνή, στίχοι). Το 2000 κυκλοφόρησε το cd Παράξενες μέρες από την Αnokato records.

Κείμενά του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο.

Ασχολείται με τον κινηματογράφο, art installations, σκηνικά, και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ, εκθέσεις και biennale.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ από τις εκδόσεις Κέδρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων